Tarla fareleri ile mücadele eden çiftçilerin yüzü yağmurla güldü

Konya iki gündür etkili olan sağanak şu sıralar tarla fareleri ile mücadele eden çiftçileri sevindirdi.

Tarla fareleri ile mücadele eden çiftçilerin yüzü yağmurla güldü

Beyşehir ilçesinde çiftçilerin ekili alanlarında zarara neden olan tarla faresi ile mücadele kapsamında ilçede seferberlik ilan edildi. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, teknik personeliyle birlikte çiftçilerle buluşarak tarla faresiyle mücadele konusunda saha çalışmalarına katıldı. Sebze, meyve ve hububat ekili alanlarda gerçekleştirilen inceleme sırasında, tarla faresi beslenme deliklerinin tespiti ve zehirli buğday ile mücadele konusunda çiftçilere uygulamalı eğitim verildi.

Özver, mücadele gereken sahalarda kontrol ve ilaçlı mücadele usulleri hakkında çiftçilere bilgi verirken, zirai mücadele konusunda detaylı bilgi almak isteyen üreticilerin İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerini belirtti.

Öte yandan, Konya'nın Hüyük ilçesinde iki gündür devam eden sağanak yağışlar, çiftçileri sevindirdi. Yağışlar sonrasında Hüyük Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Zedef, Ziraat Odası'nda gazetecilere açıklamalarda bulunarak, yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Zedef, özellikle göletlerdeki su seviyesinin düşük olduğuna dikkat çekerek, yağışların göletlere faydalı olmasını ve 2024 üretim sezonu için çiftçilere bereket getirmesini temenni etti. İki gündür devam eden yağışlar sayesinde çiftçilerin rahat bir nefes aldığını belirten Zedef, bu yağışlar için şükranlarını dile getirdi.