Akenerji 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuçları yüzleri güldürdü

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Akenerji, 2023 yılının ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre cirosunda yüzde 40 artışla 13,67 milyar lira elde etti. Ayrıca FAVÖK'ü yüzde 16 artarak 1 milyar 646 milyon liraya ulaştı. Şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiği enerji ile sektörde güçlü bir konumda bulunuyor.

Akenerji 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuçları yüzleri güldürdü

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Akenerji, 2023 yılının ocak-eylül döneminde gösterdiği dikkat çekici performansla büyümeye devam ediyor. Şirketin cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artarak 13,67 milyar liraya ulaştı. Akenerji, karbon salımı düşük kaynaklardan enerji üretimine odaklanarak finansal yapısını güçlendirdi.

Akenerji'nin yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten toplam 9 santrali bulunuyor ve 1224 megavatlık kurulu güce sahip. Bu, şirketin Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 2 buçuğunu karşılayabilecek kapasiteye işaret ediyor.

Akenerji Finanstan Sorumlu Üst Yöneticisi (CFO) Özge Özen Aksoy, FAVÖK'ün artışının operasyonel verimliliğin ve finansal sürdürülebilirliğin bir göstergesi olduğunu belirterek şirketin finansal başarısının sektördeki önemini vurguladı.

Hollanda'da Aken Europe B.V.'yi kurarak Avrupa ve çevre ülkelerde elektrik ticaretine yönelik operasyonlarını büyüten Akenerji, uluslararası arenada daha güçlü bir oyuncu olma yolunda önemli bir adım attı.

Ayrıca, Akenerji'nin "Yap-İşlet-Devret" modeliyle gerçekleşen Akasya Akbatı AVM Esco Modeli projesi, güneş enerjisi kullanarak sürdürülebilir ve çevre dostu enerji kaynaklarına yapılan yatırımı destekliyor.