Başkan Altay, Akşehir'deki yatırımları inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir'i ziyaret ederek devam eden yatırımları inceledi.

Başkan Altay, Akşehir'deki yatırımları inceledi

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve diğer yetkililerle bir araya gelen Başkan Altay, özellikle altyapı çalışmalarına odaklandı.

Başkan Altay, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Tığlıoğlu, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Muammer Sağlam ile birlikte Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde gerçekleştirilen 2 kilometrelik sıcak asfalt yatırımını inceledi. Yaptığı açıklamada, Konya genelinde ciddi çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Altay, özellikle Akşehir'in altyapı sorunlarına çözüm getirmek amacıyla büyük çaplı bir proje yürütüldüğünü ifade etti.

"Akşehir'in altyapısını 130 milyon liralık proje ile yeniliyoruz"

Başkan Altay, Akşehir'in altyapısındaki sorunları çözmek adına Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ ve İLBANK olarak iş birliği yaptıklarını belirtti. Korozyon nedeniyle su kayıplarının arttığı ve fiziki olarak ömrünü tamamlamış altyapının değiştirilmesi için 130 milyon liralık bir projenin hayata geçirildiğini söyledi. Başkan Altay, bu projenin Akşehir'e önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayarak, "İklim şartları izin verdiği sürece durmadan çalışıyoruz" dedi.

"Sıcak asfalt imalatı ve çevre düzenlemesi devam ediyor"

Başkan Altay, altyapısı tamamlanan bölgelerde sıcak asfalt serimine devam ettiklerini ve yolları Akşehir'e yakışır hale getirmek için yoğun bir gayret içinde olduklarını belirtti. Bu yıl içinde 55 milyon lira tutarında sıcak asfalt imalatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altay, toplamda 200 milyon lira değerinde bir altyapı yenileme çalışması yaptıklarını söyledi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a destekleri için teşekkür ederek, yapılan çalışmaların Akşehir'e hayırlı olmasını diledi. Başkan Altay, ziyaretin devamında İnönü Caddesi Cephe Sağlıklaştırması, Butik Otel (Papaz Evi) restorasyon çalışması ve içme suyu hatlarındaki çalışmaları inceledi. Ayrıca, Rüştü Bey İş Hanı'ndaki kafelerde oturan gençlerle de sohbet etti.