Başkan Altay üniversitelerin neden Konya için önemli olduğunu açıkladı birde müjde verdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Üniversite Buluşmaları" çerçevesinde üniversite öğrencileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Başkan Altay üniversitelerin neden Konya için önemli olduğunu açıkladı birde müjde verdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Üniversite Buluşmaları" kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencileriyle bir araya geldi. Program, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve NEÜ iş birliğiyle düzenlendi.

Başkan Altay, konuşmasına Konya'nın 10 bin yıllık kadim geçmişiyle dünyanın önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayarak başladı. Üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrasında Konya'da yaşamayı tercih ettiğine dikkat çeken Altay, "Çünkü burada iş buluyorsunuz, evleniyorsunuz. Veriler bize bunu gösteriyor. Onun için üniversitelerimiz bizim için çok kıymetli. Biz de sizin burada bulunmanızdan çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Altay, şehirdeki 5 üniversitenin 130 bin öğrencisiyle iş birliği içinde olduklarını belirterek, "Üniversitelerimiz Konya için çok nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor. Onun için üniversitelerimizle iş birliği içinde bulunmak, üniversitelerimizle birlikte çalışmak bizim için çok kıymetli ve önemli" ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, gençlik faaliyetleri konusunda da bilgi vererek, Büyükşehir Gençlik Meclisi, Genç Kültür Kart, Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı gibi projelerle gençlere destek verdiklerini söyledi.

Programda, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne (NEÜ) bir gençlik merkezi kazandırmak için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Altay, öğrencilere şehri teneffüs etmelerini önerdi. "Bir an önce sizlerin sosyal faaliyetlerinizi yapabileceğiniz, ders çalışabileceğiniz ortamdan oluşan bir alanı kısa süre içerisinde inşa etmeyi arzu ediyoruz" dedi.