Başvuran Herkese Ücretsiz Ata Tohumları Verilecek

Karatay Belediyesi, sağlıklı ve organik gıda üretimini desteklemek amacıyla geçen yıl başlattığı “Karatay Ata Tohumu” projesini bu yıl da sürdürüyor. Başvurular başladı.

Başvuran Herkese Ücretsiz Ata Tohumları Verilecek

Geçtiğimiz yıl başlatılan “Karatay Ata Tohumu” projesi, Karatay Belediyesi tarafından bu yıl da devam ettiriliyor. Başkan Hasan Kılca, projenin devamı hakkında şunları belirtti: "Ata tohumlarını ulusal bir güç olarak görüyor ve atalarımızın bu kıymetli mirasını koruyup gelecek nesillerimize aktarıyoruz."

Karatay Belediyesi, bu yıl da “Yanıbaşımda Karatay” uygulaması üzerinden başvuruda bulunan herkese yüzlerce yıllık geçmişe sahip ve genetiği değiştirilmemiş ata tohumlarını ücretsiz dağıtmaya başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projenin önemine değinerek, "Gelecek nesillerimiz için kıymetli bir miras bırakma hedefindeyiz" dedi.

KARATAY ATA TOHUMU PROJESİ’NE BU YIL DA KONYALILARDAN BÜYÜK İLGİ

Başvurularını tamamlayan vatandaşlar, Karatay Belediyesi Hizmet Masası Birimi’nden barkodlarını okutarak genetiği bozulmamış ata tohumlarını ücretsiz olarak temin edebiliyorlar. Proje kapsamında verilen ata tohumları arasında köy domatesi, kıl biber, yediveren biber, köy biberi, mısır, karpuz, salatalık ve kabak gibi çeşitler yer alıyor.

ATA TOHUMU DOĞAL KOŞULLARDA YETİŞTİRİLMEK İÇİN EN UYGUN OLANI

Ata tohumları, genetiğiyle oynanmamış ve doğal koşullarda yetiştirilmek için en uygun olanları arasında yer alıyor. Bu tohumlar, çoğalabilir ve sürdürülebilir bir özelliğe sahip olmalarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, sağlığa olan olumlu etkileri ve doğal yapılarıyla hobi yetiştiriciliği için de ideal seçenekler sunuyorlar.

ATA TOHUMLARINI GELECEK NESİLLERİMİZE KIYMETLİ BİR MİRAS OLARAK BIRAKMA HEDEFİNDEYİZ

Başkan Hasan Kılca, projenin önemini vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl başlattığımız ‘Karatay Ata Tohumu’ projemiz vatandaşlarımızdan yoğun bir talep görmüştü. Yarınlarımıza güzellik, şehrimize ve tarıma bereket katacağına inanarak geçen yıl başlattığımız anlamlı çalışmamızı bu yıl da sürdürüyoruz." Ayrıca, ata tohumlarının ülkemiz için önemli bir miras unsuru olduğunu belirterek, projeye tüm hemşehrileri katılmaya davet etti.