Konya ve 13 ilde bedava tiyatro bileti müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftası kapsamında, tren biletinden tiyatro biletine bir çok devlet hizmetinde indirim yapıldı.

Konya ve 13 ilde bedava tiyatro bileti müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftası kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından öğretmenlere özel indirimler sunulacak. Bu kapsamda, 24-30 Kasım tarihleri arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ana hat trenlerinde öğretmenlere %50 indirim uygulanacak. İndirimden, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda çalışan öğretmenler, yükseköğretim kurumlarında görev yapan öğretim elemanları ve yabancı ülkelerde çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenler faydalanabilecek. Öğretmenler, indirimden yararlanmak için kimlik kartlarını göstermeleri yeterli olacak.

Ayrıca, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT), 20-25 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere özel olarak yurt içi varışlı APS, kurye ve posta kargo gönderimlerinde %20 indirim uygulayacak.

Öğretmenler Günü haftasında ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van ve Kayseri devlet tiyatroları müdürlüklerine kayıtlı öğretmenler, 24 Kasım'da yerleşik sahnelerden 4 ücretsiz bilet alabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü de Öğretmenler Günü ve haftası dolayısıyla 23-26 Kasım tarihleri arasında "yayinsatis.diyanet.gov.tr" internet sitesi üzerinden %40 indirimli kitap kampanyası düzenleyecek. Bu kampanya kapsamında, 150 lira ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacak.