Devletten ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı! 700 TL hesaba yatacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ve Kızılay gıda yardımı gerçekleştiriyor. e-Devlet üzerinden başvurular bugün itibariyle açılmış bulunuyor. Hemen siz de başvuruda bulunarak 700 TL'lik gıda yardımından yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Devletten ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı! 700 TL hesaba yatacak

Ekonomik kriz nedeniyle temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar kurumların ve vakıfların yardımlarını yakından takip ediyor. İhtiyaç sahibi ailelerin yardımına VGM koşuyor. 700 TL'lik gıda yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvurular bugün itibariyle başladı. E-devlet sistemi üzerinden 5 dakikada yapılan başvurular sonrasında paranızı ATM'den çekebilirsiniz. İşte gıda yardım başvuruları hakkında merak edilen tüm detaylar…

BAŞVURULAR BAŞLADI

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM ),gıda yardımı başvurularından yararlanmak isteyen vatandaşlar Kızılay ya da e-devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmektedir. VGM, gıda yardımı başvuruları bugün itibariyle başladı.

2022/12/14/para-15.jpg

GIDA YARDIMI ALMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR İSTENİYOR?

VGM Tarafından yapılan gıda yardımı için vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. Gıda paketinden yararlanmak için vatandaşlardan istenen belirli şartlar bulunuyor. Bu şartlar şu şekildedir:

  • Sosyal güvencesi olmayan aileler,
  • Hane geliri net asgari ücret miktarından düşük olan kişiler,
  • 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı Kanun kapsamında 65 yaşını doldurmamış ve muhtaç olan kişiler,
  • Güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun gereğince aylık ödemesi alan kişiler gıda yardımı başvurularında bulunabilir.

2022/12/14/para.jpg

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kuru gıda yardımından yararlanmak isteyen kişiler konu hakkında araştırmalarına devam ediyor. Bu kapsamda "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu dolduran vatandaşlar Bölge Müdürlüklerine bizzat ya da posta yoluyla belgelerine ulaştırabilir. Yapılan başvurular kapsamında yardım hizmeti için çalışabilecek durumda olan 18 65 yaş aralığındaki kişilerden Türkiye İş Kurumu iş başvuru kaydı istenmektedir.

Bölge müdürlükleri tarafından yapılan incelemeler kapsamında belirlenen şartlara uygun olan kişiler kuru gıda hizmetinden yararlanabilir.