Global E-ticaret Markaları Worldef Antalya’da Buluştu

Uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF öncülüğünde organize edilen global e-ticaret etkinliği WORLDEF ANTALYA, Antalya Belek'te başladı.

Global E-ticaret Markaları Worldef Antalya’da Buluştu

Uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF öncülüğünde organize edilen global e-ticaret etkinliği WORLDEF ANTALYA, Antalya Belek'te başladı. Üç gün sürecek etkinliğe farklı ülkelerden çok sayıda e-ticaret markası katılıyor. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLDEF'in Türkiye'den çıkan global bir marka haline geldiğini belirterek, "Dünyanın dört bir yanından e-ticaret paydaşlarını Türk markalarıyla bir araya getiriyor ve önemli iş birliklerine ev sahipliği yapıyoruz." dedi.

E-ticaret ekosistemini bir araya getiren bölgenin en büyük e-ticaret etkinliği WORLDEF ANTALYA, 23-24-25 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya Belek'te düzenleniyor. WORLDEF öncülüğünde, Aras Kargo ve ikas'ın ana sponsorluğu ve dünyanın ilk ve tek e-ticaret odaklı serbest bölgesi Dubai CommerCity'nin ana iş ortaklığı ile düzenlenen etkinlikte 10 ülkeden binden fazla katılımcı yer alıyor.

WORLDEF ANTALYA'nın açılış programı 23 Ekim Pazartesi günü saat 15:00'te yapıldı. Açılış törenine WORLDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nart, Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın, ikas İş Geliştirme Müdürü Umut Akgül, Dubai CommerCity Genel Koordinatörü Amna Lootah ve Dubai CommerCity'nin Genel Direktör Danışmanı Johnny Malek ile birlikte e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminden önemli birçok isim katıldı. Programın başında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle İstiklâl Marşı okunarak, Atatürk, şehitler, gaziler ve İsrail saldırılarında hayatlarını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

NART: GLOBAL E-TİCARET PAYDAŞLARINI TÜRK MARKALARLA BİR ARAYA GETİRİYORUZ

Açılış programında konuşan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLDEF'in Türkiye'den çıkan global bir marka haline geldiğini belirterek, "Dünyanın dört bir yanından e-ticaret paydaşlarını Türk markalarıyla bir araya getiriyor ve önemli iş birliklerine ev sahipliği yapıyoruz. Diğer yandan, WORLDEF E-Ticaret Vakfı ile e-ticaret odaklı eğitimler ve istihdam çalışmalarına öncülük ediyoruz. Global faaliyetlerimiz için de önemli bir referans olan WORLDEF E-Ticaret Vakfı'nı geliştirmenin gayreti içindeyiz." dedi.

"WORLDEF DUBAI İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

E-ticaret etkinliklerini globale taşıyacaklarını ifade eden Ömer Nart, dünyanın ilk ve tek e-ticaret serbest bölgesi olan ve 1 milyar dolarlık yatırımla 2019 yılında kurulan Dubai CommerCity'nin ana iş ortaklığına dikkat çekti. Nart, şöyle devam etti:

"WORLDEF ANTALYA'da Dubai CommerCity'i detaylı tanıma fırsatı bulabilir, bölgede yeni oluşan fırsatları kendileriyle değerlendirebilirsiniz. 2024 yılında organize edeceğimiz WORLDEF DUBAI için de çalışmalarımız devam ediyor. Dubai CommerCity ile görüşme halindeyiz. Bu etkinliğin detaylarını kısa bir zaman içinde açıklayacağız."

"YENİKAPI'DA ÇOK BÜYÜK BİR E-TİCARET ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

6-7-8 Haziran 2024'te tarihinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenmesi planlanan "WORLDEF İSTANBUL 2024" için de kolları sıvadıklarını kaydeden Ömer Nart, "Yenikapı'da çok büyük bir e-ticaret etkinliği gerçekleştireceğiz. WORLDEF ISTANBUL'da bir üretici holü açarak, yurt dışından getireceğimiz satın almacılar ve pazaryeri satıcılarıyla e-ticaret odaklı üreticileri buluşturacağız" diye konuştu.

Ömer Nart, konuşmasının ardından, ana iş ortaklığı sebebiyle Dubai CommerCity Genel Koordinatörü Amna Lootah'a hediye takdim etti.

ATEŞ: PAYI ARTIRDIĞIMIZDA 100 MİLYAR DOLARDAN FAZLA DÖVİZ GİRDİSİ ELDE EDECEĞİZ

Türkiye'nin ve dünyanın e-ticarette gelişen teknolojiyle birlikte daha geniş pazara hitap ettiğini söyleyen WORLDE) Grup Pazarlama Direktörü Sedat Ateş, dünya e-ticaret pazarının 8 trilyon dolarlık bir pazar olduğunu belirtti. Türkiye'nin de bu pazara yönelik hedefleri olduğunu kaydeden Ateş, "Türkiye sadece 0,45'lik pay alıyor. Bu payı yüzde 1'e çıkardığımızda 100 milyar dolardan fazla döviz girdisi elde edeceğiz. Tüm paydaşlarımız bu fuarda ve Türkiye'deki tüm ticareti görebiliyor" dedi.

AYYARKIN: E-İHRACAT RAKAMLARI TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR

Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın ise WORLDEF'in her geçen büyüdüğüne dikkat çekerek, Aras Kargo'nun Türkiye'de 40 yıllık bir geçmişi olduğunu anımsatarak, Aras Kargo'nun hizmetleri ve yeni kampanyaları hakkında bilgiler verdi. Ayyarkın, e-ticaret markalarının iade sorunlarına çözüm sunmak için 7/24 iade kabul edebilecekleri bir sistem geliştirdiklerini anlattı. "Bir e-ihracat gerçeği var. E-ihracat rakamları Türkiye'ye yakışmıyor" diyen Utku Ayyarkın, e-ihracatı kolaylaştırmak ve geliştirmek için Azerbaycan'a büyük bir yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

AKGÜL: GELENEKSEL TİCARETİ BAŞARMIŞ FİRMALAR E-TİCARETTE DAHA BAŞARILI OLUYOR

ikas İş Geliştirme Müdürü Umut Akgül ise 2024 yılında Avrupa operasyonlarına ağırlık vereceklerini belirterek, "E-ticaret yapmak isteyenlere anlattığımız tek bir şey var; geleneksel ticareti başarmış firmalar e-ticarette daha başarılı oluyor. E-ticaretin temelinde ticareti bilmek yatıyor. Ekosistemin bütün hizmet sağlayıcıları markaların rolünü saha üst seviyelere taşıyabilir. Artık gerçek ticaretin e-ticarete dönüştüğünü hepimizin anlaması lazım" ifadelerini kullandı.

MALEK: E-TİCARET MARKALARI MENA'DA FIRSATLARI GÖRMELİLER

Dubai CommerCity'nin Genel Direktör Danışmanı Johnny Malek ise Dubai CommerCity'nin dünyada e-ticaret odaklı tek serbest bölge olduğuna vurgu yaparak, kurumun hizmetlerini anlattı. Johnny Malek, "Dünyada tek e-ticaret serbest bölgesine küresel e-ticaret aktörlerini bekliyoruz. E-ticaret markaları MENA'da fırsatları görmeliler. Türkiye ile Dubai arasında güçlü ve büyüyen bir ilişki var. Bu ilişki ile birlikte e-ticaret iş birliklerini de geliştirmeliyiz" sözlerini aktardı.

WORLDEF ANTALYA'da gerçekleştirilecek panellerde, e-ticaret, e-ihracat, lojistik, dijital pazarlama, yatırım, finans ve dijital perakendecilik ve sektöre dair güncel trendler ve yaklaşımlar masaya yatırılacak. Etkinlikte gerçekleşecek keynote sunumlar ve panellerde, ekosistemdeki trendler, uygulamalar ve yenilikler paylaşılacak.

Global E-ticaret Markaları Worldef Antalya’da Buluştu

Global E-ticaret Markaları Worldef Antalya’da Buluştu