Google Mesajlar'da Photomoji nasıl oluşturulur ve gönderilir?

Google Mesajlar sonunda görselleri emojiye dönüştürmenizi sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bu özellik, görsellerinizi emoji benzeri ifadelere dönüştürme konusunda oldukça iyi entegre edilmiş durumda.

Google Mesajlar'da Photomoji nasıl oluşturulur ve gönderilir?

Yeni Photomoji özelliğini kullanmak oldukça basit, ancak bu özelliği gözden kaçırabilirsiniz. Bu kılavuzda, Google Mesajlar uygulamasında Photomoji nasıl oluşturulacağını adım adım anlatacağız.

'Photomoji' nedir

Photomoji, adıyla da ilginç birleşim gösteren, Google Mesajlar uygulamasındaki ileti dizilerinde iki farklı şekilde karşımıza çıkabilen özel bir özelliktir. Bu özellik, kullanıcıların emojileri resimlere dönüştürüp çıkartma olarak kullanmalarına ve bu özel emojileri RCS/SMS kullanıcılarına resim olarak göndermelerine olanak tanır.

Bu yeni formatın bir başka kullanımı ise tepkilerdedir. İleti dizinizdeki herhangi bir mesaja uzun süre dokunduğunuzda, isteğe bağlı emoji tepkilerinden oluşan bir seçenek çıkacaktır. Photomoji oluşturduğunuzda, bu tepki seçenekleri arasında yer alacaktır. Bir tepki seçtiğinizde, bu özel tepki resmi ile yanıt verebilirsiniz.

Şu an için, Photomoji metin içinde normal emojiler gibi doğrudan kullanılamaz, ancak gelecekte bu özelliğin geniş ölçekte kullanılabilir hale gelmesi durumunda bu bir seçenek haline gelebilir.

Google'ın yeni görsel emojilerini oluşturmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  1. Google Mesajlar uygulamasında, oluşturma alanındaki emoji düğmesine tıklayın.
  2. "Oluştur" seçeneğine dokunun.
  3. Bir fotoğraf çekin veya galerinizden birini seçin. Fotoğrafın belirgin bir konusu olmasına özen gösterin.
  4. Seçtiğinizde, Google Mesajlar konuyu tanımaya çalışacak ve ardından gönder simgesine basmanızı bekleyecektir.

Dilediğiniz zaman, emoji menüsündeki özel bölüme gidip oluşturduğunuz görüntüleri seçebilir veya silebilirsiniz. Bir görüntüyü silmek için, üzerine dokunun ve bir saniye basılı tutun. Tekrar vurgulamak gerekirse, bu Photomoji'ler sohbet içinde bir görüntü olarak veya gönderilen mesajlara tepki olarak kullanılabilir. Bir mesaja dokunun, basılı tutun ve Photomoji'yi seçin veya farklı bir tane seçmek için emoji ekle simgesine basın.