İhtiyaç Sahibine Her Ay 3340 TL Destek! 2023 Zamlı Sosyal Destek Ödemeleri Yatmaya Başladı!

Zamlı sosyal yardım ödemeleri hakkında ne biliyoruz? Güncel detaylarla birlikte çeşitli ifadelere yer vereceğiz. İşte son dakika gelişmeleri ve dahası haberimizde...

İhtiyaç Sahibine Her Ay 3340 TL Destek! 2023 Zamlı Sosyal Destek Ödemeleri Yatmaya Başladı!

İhtiyaç sahiplerine büyük ödeme yapılacak. PTT'den her ay paranızı alabileceksiniz. İşte 3340 TL ihtiyacı olanlara sosyal destekte son durum...

Her ay düzenli olarak yatırılan evde bakım aylığı ödemeleri Aralık ayında da devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında yatırılan ödemeler dün başladı. Evde bakım aylığı ödemeleri için istenen şartlar merak ediliyor. İşte evde bakım aylığı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlar vatandaşlara rahat nefes aldırıyor. Her ay düzenli olarak ödemesi yapılan evde bakım aylığı ödemeleri her ayın 15’i ile 30'u arasında yapılmaktadır. Ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlar hangi şartların sağlanması gerektiğini merak ediyor.İşte evde bakım aylığı hakkında merak edilen tüm detaylar…

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Sorgulama işlemlerini SMS yöntemi ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile ödeme alan vatandaşlar cep telefonlarında BAKIYE yazıp, 4747’e attı SMS'ler ile bakiye sorgulama işlemlerini tamamlayabilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemesi alan vatandaşlar sorgulama işlemlerini e-devlet üzerinden de yapabilmektedir. Bu kapsamda T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz sorgulama işlemi için yeterli olacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına“Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak konu hakkındaki tüm detayları öğrenebilirsiniz. Karşınıza çıkan sayfada maaş ödeme bilgileri yer alacaktır. Bununla birlikte evde bakım aylığı ödemeleri sorgulama işlemleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinden yapılmaktadır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞİR?

Bakanlık tarafından sunulan bakım ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulunarak ödemelerden yararlanabilir.

EVDE BAKIM AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım aylığı almak isteyen vatandaşlardan istenen en önemli şart kriteri hane geliridir. 2021 yılında 4 kişilik bir aile için evde bakım yardımı toplam geliri 6818 TL olarak kabul ediliyordu. Bu kapsamda bir kişi için dikkate alınacak gelir kriteri 1706,67 TL olarak görülüyordu. 2022 yılı asgari ücret ödemeleri artarken hanede kişi başına düşen aylık gelir kriteri de değişiklik göstermektedir. 2022 yılında kişi başına düşen gelirin 3666 TL olması gerekiyor.

Bununla birlikte vatandaşların engelli oranına bakılmadan 18 yaş altındaki çocuklar için verilen Engelli Sağlık Raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresinin olması durumunda ödeme yapılmaktadır. 18 yaş üstü kişilerde ise engelli raporunda tam bağımlı ifadesinin yer alması gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YÜZDE KAÇ ENGELLİ OLANA VERİLİYOR?

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen engelli raporu ödemelerde önemli bir yere sahiptir. Bu kapsamda vatandaşların en az %50 ve Ağır engelli ibaresi olması durumunda ödemelerden yararlanabildiği görülüyor.

ÖDEMELER NEDEN KESİLİR?

Evde bakım maaşı ödemesi alan vatandaşlar neden kesinti yapıldığının merak ediyor.Sağlık raporundaki engellilik ibaresinin ortadan kalkması durumunda evde bakım maaşı ödemeleri de kesilmektedir. Bu kapsamda vatandaşların raporları belirlenen süre içerisinde önce güncellemesi gerekir.