Karapınarlı çiftçiler mısır fiyatlarından şikayetçi

Karapınar Ziraat Odası Başkanı: "Mısır üreticisi bu yıl düşük fiyatlardan mağdur"

Karapınarlı çiftçiler mısır fiyatlarından şikayetçi

Konya'nın Karapınar ilçesinde mısır ve şekerpancarı hasadında yoğun mesai yaşanıyor. Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve oda teknik danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, ekili sahada gerçekleştirdikleri incelemeler sonucunda, ilçenin Türkiye'de mısır ve şekerpancarı üretiminde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Başkan Üner, yaptıkları saha incelemelerinde mısır hasadının yüzde 40-50, şekerpancarı hasadının ise yüzde 70 oranında tamamlandığını ifade etti. Ancak, bu yıl düşük fiyatlar nedeniyle mısır üreticisinin mağdur olduğuna dikkat çeken Üner, önümüzdeki yıl mısır ekiminde azalma beklediklerini söyledi.

Karapınar'da mısır 290 bin dekar alanda ekilirken, 450 bin ton ürün elde ediliyor. Şekerpancarı ise 250 bin dekarda ekilerek 2 milyon 250 bin ton ürün elde edilerek ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor.

Karapınar Ziraat Odası Teknik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, arazide son bir haftada mısır dane nemlerinin hızla düştüğünü belirterek, 14-20 Kasım arasında mısır hasatlarının yoğunlaşacağını vurguladı. Soylu, bu yıl buğday ekiminde artış görüldüğünü ve kış şartları gelmeden şekerpancarı ve mısır hasadından sonra çiftçilerin yoğun bir gayret içerisinde buğday ekimi için çalıştıklarını ifade etti.

Soylu, bölgede genelde iyi bir sezon geçirildiğini belirterek, çiftçilerin şekerpancarı nakliyesinin yavaş seyretmesinden dolayı şikayetçi olduklarını da ekledi.