Konya 18 Kasım hava durumu: Konya ve çevresinde kuvvetli fırtına ve yağmur bekleniyor

Konya ve çevresinde meteorolojik durum, parçalı zamanla çok bulutlu bir hava öngörüyor.

Konya 18 Kasım hava durumu: Konya ve çevresinde kuvvetli fırtına ve yağmur bekleniyor

Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren bölgede sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bu yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak yağmura dönüşebilir.

Hava sıcaklığı açısından önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. En düşük sıcaklık 4 °C, en yüksek sıcaklık ise 17 °C olarak tahmin ediliyor.

Ancak, bölgede rüzgarın önemli bir etken olacağı belirtiliyor. Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerinden orta şiddette esecek rüzgar, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli fırtına halini alabilir. Bu fırtına, saatte 50-80 km hızında esmesi beklenen güçlü bir rüzgar olarak kendini gösterecek. Özellikle Konya'nın güney ve güneydoğusu ile Karaman ve Niğde çevrelerinde ise rüzgarın tam fırtına düzeyinde (90-110 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, bu durum nedeniyle bölge halkını olası kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Seyahat edenlerin ve açık alanda çalışanların bu meteorolojik şartlara karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) 18.11.2023 Cumartesi günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (50-80 km/saat) ve Konya’nın güney ve güneydoğusu (Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derebucak, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Karapınar, Seydişehir, Taşkent ve Yalıhüyük) ile Karaman ve Niğde çevrelerinde tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir.