Konya KOM kaçakçılara göz açtırmıyor! Sahte içki ve kaçak ürünlere operasyon

Konya KOM kaçak akaryakıt, tütün ve cep telefonuyla sahte içki satan kişilere yönelik düzenlediği operasyonlarda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Konya KOM kaçakçılara göz açtırmıyor! Sahte içki ve kaçak ürünlere operasyon

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir hafta içerisinde kaçakçılara yönelik gerçekleştirdikleri operasyonlarda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Ekipler, kent merkezi girişinde durdurulan bir TIR'da yaptıkları aramada 28 bin 100 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. TIR şoförü de gözaltına alındı.

Bir iş yerinde yapılan baskında sahte içki üretimi ve satışı tespit eden ekipler, bin 100 sahte bandrol, 225 litre etil alkol, 106 alkol kiti ve 7 şişe sahte alkollü içki ele geçirirken, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Ekipler ayrıca kaçak sigara üretimi ve satışı yapıldığı tespit ettikleri 5 ev ve 1 iş yerine operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 6 bin 085 paket gümrük kaçağı sigara, 159 bin 600 boş makaron, 60 bin 900 doldurulmuş sigara, 76 kilogram kıyılmış tütün, 18 kilogram nargile tütünü, 4 sigara üretiminde kullanılan hava kompresörü ve 3 sigara üretiminde kullanılan tütün sarma makinesi ele geçirildi. 6 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca sosyal medya üzerinden gümrük kaçağı cep telefonu satışı yaptığı belirlenen bir kişiye ait Selçuklu ve Karatay ilçelerindeki 2 ev ile 1 iş yerine yapılan operasyonda, 13 kaçak cep telefonu ve 26 telefon aksesuarı ele geçirildi. Bu kişi de gözaltına alındı.