Seydişehir ve Kulu'da fırtına etkili oldu

Konya'nın Kulu ve Seydişehir ilçelerinde akşam saatlerinde rüzgar ve yağmur yağışı etkili oldu.

Seydişehir ve Kulu'da fırtına etkili oldu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına, Kızılcalar ve Alaylar mahallelerinde önemli hasarlara yol açtı. Akşam saatlerinde başlayan fırtına, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgarla birlikte çatıların uçmasına ve çiçek seralarının zarar görmesine neden oldu.

Bazı evlerin camları ve ağaç dalları, fırtına sebebiyle kırıldı. Park halindeki araçların üstüne düşen çatı parçaları sonucunda 2 araçta hasar meydana geldi. Seydişehir Belediyesi ekipleri, yola savrulan boş konteynerleri kaldırmak için yoğun çaba harcadı. İtfaiye ekipleri olaya müdahale ederken, polis ekipleri çevre emniyetini sağladı.

Öte yandan, Konya'nın Kulu ilçesinde de akşam saatlerinde etkili olan rüzgar ve yağmur yağışı nedeniyle benzer bir tablo oluştu. Lodostan esen rüzgar ve yağmur, öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Rüzgarın şiddeti nedeniyle kurumuş ağaçlar kökünden kırılarak Osman Gazi Sokağı'nı trafiğe kapattı.

Polis ekipleri tarafından yol kenarına alınan devrilen ağaçlar, belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Rüzgarın etkisiyle bazı çöp konteynerleri yol ortasına sürüklenirken, bazıları da devrildi. Yağışın tarım alanlarına olumlu etkisi olurken, fırtına nedeniyle şehirde maddi hasarın yanı sıra ulaşımda da aksamalar yaşandı.