Sızma'ya yapılan 8 derslikli okul binasının açılışı yapıldı

Sızma Mahallesi'nde, 8 derslikli Selçuklu Belediyesi Sızma Alparslan İlkokulu'nun resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Sızma'ya yapılan 8 derslikli okul binasının açılışı yapıldı

Açılış törenine, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada, Sızma Mahallesi'nin Selçuklu'nun en büyük taşra mahallesi olduğunu belirterek, bu mahallede anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunduğunu ifade etti. Pekyatırmacı, 2 yıl önce yaptığı ziyaret sırasında çocuklara yeni bir okul sözü verdiklerini ve geçen yıl başlatılan inşaatın bir yıl içinde tamamlandığını söyledi.

Toplam 1.585 metrekare alana sahip olan Selçuklu Belediyesi Sızma Alparslan İlkokulu'nun maliyetinin 21 milyon 581 bin Türk lirası olduğunu belirten Pekyatırmacı, okulun bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere üç katlı olduğunu, bodrum katta depo, arşiv odası, çok amaçlı salon ve teknik oda, zemin katta 4 derslik, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası ve diğer alanlar, 1. katta ise yine 4 derslik, müdür odası, kütüphane, mescit ve diğer alanların bulunduğunu aktardı.

Okulun bu dönem hizmet vermeye başladığını ve şu anda 140 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Pekyatırmacı, mahalledeki nüfus artışıyla birlikte okulun toplam kapasitesinin 300 öğrenciye ulaşabileceğini söyledi. Başkan Pekyatırmacı, eğitim alanındaki çalışmaların devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi'nin yapımının devam ettiğini, ayrıca Selçuklu Fen Lisesi ve Konya Spor Lisesi'ne kapalı spor salonları kazandırılacağını belirtti.

Ayrıca, Pekyatırmacı, Selçuklu'nun diğer bölgelerine kazandırılan okul ve eğitim tesislerini de hatırlatarak, bu projelerle Selçuklu'nun eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Açılış törenine katılan diğer konuşmacılar da eğitime yapılan yatırımların önemine vurgu yaparak, Selçuklu Belediyesi'nin bu alandaki çabalarını takdir ettiklerini belirttiler. Törende, Sızma Alparslan İlkokulu'nun açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi ve okulun sınıfları gezilerek öğrencilerle sohbet edildi.