Yatırım aracı reel getirileri açıklandı! BIST 100 lider

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'nı açıkladı. Yatırımcılar için önemli bilgiler içeren rapora göre, BIST 100 endeksi, yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak öne çıkıyor.

Yatırım aracı reel getirileri açıklandı! BIST 100 lider

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı itibariyle finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Rapora göre, aylık bazda en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,36, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 0,89 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

Yatırım araçlarına göre ayrıntılı değerlendirmeye bakıldığında, BIST 100 endeksi üç aylık, altı aylık ve yıllık bazda yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sunan yatırım aracı oldu. Üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,76, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,59 oranında getiri sağlarken, altı aylık ve yıllık değerlendirmelerde de lider konumunu korudu.

DİBS ise aynı dönemlerde yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Altı aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 38,35, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 40,66 oranında kayıp yaşandı.

Yıllık değerlendirmede ise BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 54,15, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 33,16 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.