Akıllı Telefon Sektörü Hala Çip Sıkıntısı Yaşıyor! TSMC Açıklama Yaptı!

Yonga seti imalatındaki en büyük yatırımcılardan biri olan TSMC, bir sonraki prosedürle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TSMC, çip yapmakta zorluk çekiyor. Son zamanlarda, cesaret verici teknoloji haberlerini paylaşmayı özledik. Hepimizin bildiği gibi, ertelemeler, iptaller, fiyat artışları ve arz sıkıntısı gibi iç karartıcı haberlerin başlıca sebebi korona virüs salgını.

Akıllı Telefon Sektörü Hala Çip Sıkıntısı Yaşıyor! TSMC Açıklama Yaptı!

Bugünden sonra geçici olarak dursa bile bu virüsün yol açtığı ekonomik zararı geri alması yıllar alacak gibi görünüyor. Bu sonuç, TSMC'nin en son duyurusu tarafından desteklenmektedir. Dünyanın en önemli çip üreticisi TSMC, artan hammadde maliyetlerini gerekçe göstererek tüm üretim maliyetlerini yükseltiyor. TSMC, 7nm ve 5nm çip üretim fiyatlarını yüzde 10 ila yüzde 20 oranında artırdığını belirterek, çip sektöründeki arz ve stok sorunlarını gerekçe göstererek hamlesini haklı çıkardı.

AMD Fiyat Artışlarından Oldukça Etkilendi

Şirketin iddiası iki ayak üzerinde duruyor. Üretici birinci, müşteri ikinci. Bu fiyat artışlarından en çok etkilenmesi beklenen markalardan biri de son dönemde ürettiği yeni teknolojiler sonucunda 7nm ve 5nm tasarımlarına olan talebi artıran AMD. AMD'nin bu fiyat artışlarını müşterilerine yansıtmadan önce ne kadar süre kabul edeceğini görmek çok ilginç olacak. Ancak AMD'nin eninde sonunda bu fiyat artışlarını müşterilerine yansıtması gerekecek ki bu da başta ekran kartları olmak üzere birçok elektronik cihazın son kullanıcıya daha pahalıya mal olacağını gösteriyor.

TSMC Japonya'da İkinci Bir Tesis Kuracak

Mikroçip imalat sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Taiwan Semiconductor (TSMC), Japonya'da ikinci bir çip üretim tesisi kurma planlarını açıkladı. Akıllı telefonlardan tabletlere ve oyun konsollarına kadar her şeyin üreticilerini etkileyen küresel çip sıkıntısı, yatırım yapmalarını gerektiriyor. Tayvan merkezli TSMC CEO'su C. C. Wei, bir basın toplantısında şirketin bir Doğu Asya ülkesi olan Japonya'daki yeni çip yatırım niyetlerini tartıştı.

CEO Wei'ye göre, Japonya'da ikinci bir çip üretim birimi kurma kararı, müşteri talepleri ve hükümet yardımına yanıt olarak alındı. Wei, bu yıl küresel çip endüstrisinde beklenen %4'lük düşüşe rağmen, TSMC'nin ileri teknolojisi sayesinde kâr elde etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.