Konya'da havala soğuyor! Araçlarınıza bu kışlık bakımları mutlaka yaptırın

Konya'da kış bakımları hız kazanıyor: Sürücüler, soğuyan hava ile birlikte araçlarını hazırlamak için sanayi ve servislerin yolunu tutuyor

Konya'da havala soğuyor! Araçlarınıza bu kışlık bakımları mutlaka yaptırın

Konya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte sürücüler, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmak ve maddi zararları en aza indirmek maksadıyla sanayi ve servislerin yolunu tutuyor. Araç sürücülerinin kış bakımlarını muhakkak yaptırmaları gerektiğini ifade eden Konya'daki sanayi esnafı, büyük hasarlarla karşılaşmamak için araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları konusunda vatandaşları uyarıyor.

Konya'da Sonbaharın Gelişiyle Kışlık Bakımlar Önem Kazanıyor

Havaların soğumaya başladığı bu günlerde sürücülerin araç bakımlarını ihmal etmemeleri konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, araçlardaki sıvı kontrolleri ve periyodik bakımların kış şartlarında araçların verimli kullanılabilmesi için şart olduğunu ifade ediyor. Konya'daki oto bakım ustası Halil Arslan, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte işlerimiz oldukça yoğun. Öncelikle antifrizlere kesinlikle bakılması gerekiyor. Antifriz bakımları olmazsa olmazımız kışın bakımlara girildiği zaman yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi olarak genel bakımları yapılır. Bu yaz kış dönüm noktasında çatlama yapan boruların falan hepsinin kontrolü yapılır. Bunların değişmesi gerekenler değişir, sürücülerimiz sağlıklı bir şekilde kışı geçirmeleri için yapılması gereken tüm bakımlar yapılır" dedi.

Konya'da havala soğuyor! Araçlarınıza bu kışlık bakımları mutlaka yaptırın

Konya'daki Araç Sahipleri İçin Uyarılar

Vatandaşların kış bakımını son ana bırakmamaları gerektiğini belirten Arslan, "Bu aylarda havalar soğur o zaman bakıma geliriz. Kış gelince ilk olarak araçlarına müşterilerimiz bakımını yaptırmaları gerekiyor. Özellikle antifriz bakımının kesinlikle yapılması gerekiyor ve kışlık lastiklerin kesinlikle taktırmaları gerekiyor. Bunların hepsi bir etkendir. Yani kışın sağlıklı bir yolculuk yapmak istiyorlarsa öncelikle araçların antifriz bakımları, yağ, filtre ve periyodik bakımların düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Normalde bunların 9'uncu ayda yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konya'da havala soğuyor! Araçlarınıza bu kışlık bakımları mutlaka yaptırın

Araç sahiplerine Konya'da kış aylarında dikkat etmeleri gereken noktaları sıralayan Arslan, "Su eksilten arabanın kesinlikle bu sorunun neden yaşandığının araştırılması gerekiyor. Çünkü bugün, kaçağın küçük olabilir, ama kış zamanında bu kaçak artabilir ve motor gibi büyük bir masraf çıkartabilir. Araçlardaki yağ ve su eksiltmesi gibi en ufak sorunlarda uzmanlara danışılması gerekiyor. İnternet ve sosyal medyadaki bilgilerin sağlıklı olmadığını unutmamak önemlidir. Uzmanlara danışarak, araçların sağlıklı ve güvenli bir şekilde kışı geçirmesi mümkün olacaktır" dedi.