Erdoğan, AKP İstanbul Mitinginde Gazze'ye Yardım Çağrısı Yaptı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki kardeşlerini katlettiğine dikkat çekti.

Erdoğan, AKP İstanbul Mitinginde Gazze'ye Yardım Çağrısı Yaptı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düzenlediği mitinge katıldı. Erdoğan, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un konuşmasının ardından sahneye gelerek şu açıklamalarda bulundu:

Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki kardeşlerini katlettiğini vurgulayarak, "Bu müstesna zamanlarda ellerimizi semaya Gazzeli mazlumlar için de açıyoruz. İnsani yardımlarımızla da Gazze'nin yanındayız. Şimdiye kadar 40 bin tondan fazla yardım malzemesini uçaklar ve gemilerle bölgeye gönderdik. Dün de 8. yardım gemisini 125 bin gıda kolisi ile Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a sevk ettik." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye yardım konusundaki kararlılığını vurgulayarak, "İçinize şüphe düşürmeyin. Gazze hassasiyeti fırsatçılarının asılsız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye, tüm kurumlarıyla Filistin halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, AFAD Başkanı ve Kızılay Başkanı ile görüştüğünü belirterek, "Türkiye'nin gayretlerinin en yakın şahidi tüm fertleriyle Filistin halkıdır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Suriye ve Karabağ'daki başarılı mücadelelerin ardından Gazze'de de aynı başarının hedeflendiğini söyledi.

Geçen sene yapılan seçimlere atıfta bulunan Erdoğan, "31 Mart'ta bu sözü yeniliyor muyuz? Bugün Sancaktepe'de katılım 25 bin. Bizi bağrınıza bastığınız için her birinize şükranlarımızı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, İstanbul'un bir beş yıl daha kaybetme lüksünün olmadığını vurgulayarak, "Her şeyi akıl ve vicdan terazimizde tartacağız. Kırgınlıkla ve öfkeyle değil sağduyuyla meseleye yaklaşacağız." dedi.