Konya'dan Gazze'ye "Özgürlük Filosu"

Konya'dan Gazze'ye Yola Çıkan Yardım Konvoyu: İHH İnsani Yardım Derneği, "Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor" Kampanyasıyla 22 Tır Dolusu Yardımı Gönderdi

Konya'dan Gazze'ye "Özgürlük Filosu"

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen "Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor" kampanyası kapsamında, 22 tır dolusu gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri Gazze'ye gönderildi.

Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, yardımların Gazze halkının sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek amacıyla yola çıkarıldığını belirtti.

Yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"7 Ekim'den bu yana elimizden geldiği kadar kardeşlerimizin ayni ve nakdi yardımlarını Gazze'ye ulaştırmaya çalıştık. Bu konuda lider bir konumdayız. Bu filo organizasyonu ise diğer ülkelerden de erdemli insanların katılımıyla devam edecek. Bu yardımlar tek bir seferlik değil. İnsanın ihtiyaç duyduğu her malzemeyi ulaştırmaya çalışacağız. Bugün 22 tırı uğurluyoruz, bunlardan 2 tanesi battaniye ve soğuktan koruyacak malzemeler, 4 tırı ise besleyici gıdalar, 16 tırı ise çeşitli gıda ve ihtiyaç malzemeleriyle dolu."

Konuşmanın ardından dualar eşliğinde tırlar Gazze'ye uğurlandı. Kampanya kapsamında çocuklar da Gazzeli yaşıtlarına oyuncaklarını gönderdi.