Konya'da Seçimler için Alınacak Önlemler Vali Başkanlığında Ele Alındı

"Konya'da Seçim Güvenliği Toplantısı: Huzur ve Güven İçinde Bir Seçim Süreci İçin Hazırlıklar Başladı"

Konya'da Seçimler için Alınacak Önlemler Vali Başkanlığında Ele Alındı

Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın liderliğinde, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin güvenliğiyle ilgili kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Toplantının ana gündem maddesi, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasında alınacak önlemler ve tedbirlerdi. Bu tedbirlerin amacı, Konya'da seçim sürecinin sorunsuz, güvenli ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktı.

Vali Vahdettin Özkan'ın yanı sıra, toplantıya Vali Yardımcıları Mustafa Gündoğan, Faruk Bekarlar, Aydın Erdoğan, Yavuz Güner, Mustafa Sait Arcaklıoğlu ve Fatmagül Dalmış da katıldı. Ayrıca, Konya'nın 31 ilçesinin kaymakamları da toplantıya iştirak etti.

Seçim güvenliği toplantısında, olası risklerin ve güvenlik zafiyetlerinin belirlenmesi, güvenlik güçlerinin koordinasyonu ve görev dağılımı, seçim bölgelerinin güvenliği, sandık güvenliği, oy verme işlemi sırasında alınacak tedbirler, adayların ve seçmenlerin güvenliği gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Katılımcılar, seçim sürecinin tüm aşamalarında güvenliğin sağlanması için gereken tüm önlemleri almak ve koordinasyonu güçlendirmek konusunda mutabık kaldılar. Bu çerçevede, ilgili güvenlik birimleri arasında sıkı bir işbirliği ve bilgi paylaşımı sağlanarak, seçim sürecinin huzur ve güven içinde geçmesi için kararlılıkla çalışılacağı vurgulandı.