Konya KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ev sahipliği yapıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin savunma sanayi başarılarına vurgu yaparak, KKTC'nin de bu başarılarla gururlandığını belirtti. Tatar, Türkiye'nin büyük projelerine imza atacak şehirlerden biri olarak Konya'nın başarılı çalışmalarını övdü.

Konya KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ev sahipliği yapıyor

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarından esinlenerek, KKTC'nin kalkınması ve gelişmesi için önemli projeleri değerlendirdiklerini açıkladı. Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek, KKTC'nin milli ekosistemde daha etkin bir rol oynaması için çaba harcadıklarını söyledi.

Savunma Sanayisindeki Hamlelerin Önemi Üzerinde Duruldu

KKTC Cumhurbaşkanı, savunma sanayisindeki her adımın önemli olduğuna vurgu yaparak, Doğu Akdeniz'deki milli iradelerini güçlendirmek için bu tür çalışmalara odaklandıklarını ifade etti. Tatar, Türkiye'nin büyük başarılarına paralel olarak, KKTC'nin de Türk devletleriyle birlikte güçlenerek daha emin adımlarla geleceğe ilerlemesini arzuladıklarını belirtti.

KKTC'nin Milli Ekosistemde Yer Alması Hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'nin üniversiteleri, Ar-Ge çalışmaları ve sektörel başarılarıyla Türkiye'nin milli ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Türkiye'nin yüzyılında, Türk devletleriyle birlikte güçlü adımlar atarak daha büyük başarılara imza atmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşamak istediklerini söyledi.

Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve beraberindekilerle birlikte "7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları"nın açılışını gerçekleştirdi