Evlat Edinme Şartları, Nasıl Evlat Edinebilirim ?

Evlat edinmek isteyenler evlat edinme şartlarını nasıl evlat edinebilirim? Sorusunu merak etmektedir. Bu yazımızda evlat edinme şartları hakkında daha birden fazla detayı da ele alacağız.

Evlat Edinme Şartları, Nasıl Evlat Edinebilirim ?

Evlat edinmek için kanunda var olan şartları kişilerce yine evlat edinme şartlarını taşımakta olan çocukların, erginlerin ya da kısıtlıların ebeveynliğinin üstlenilmesine denilmektedir. Burada aynı zamanda anne veya baba olma duygusunu yaşayamayan veya bir takım sebeplerden dolayı da çocuk sahibi olamayan eşler evlatlık edinebilmektedir.

Buna bağlı olarak evlenmeyip çocuk büyütme duygusunu yaşamak isteyen yetişkinler aynı zamanda ebeveyni olmayan ve burada da daha iyi şartlarda yaşamak istemekte olan veyahut bakıma muhtaç çocukların da evlat edinilmesine sağlamaktadır.

Evlat Edinme Koşulları

Aynı zamanda evlat edinme koşulları da merak edilmektedir. Burada evlat edinme şartları hakkında merak edilen detaylar açısından Türk Medeni Kanunu uyarınca çerçevesinde kavuşturulan bir konu olup aynı zamanda burada ki koşullar çerçevesinde sağlanan kişiler içinde evlat edinme işlemi için de aynı zamanda başvuruyu yapabilmektedir.

  • Evlat edinilen kişinin yaşı, evlat edinenden 18 (onsekiz) yaş küçük olması gerekir.
  • Eşler aynı zamanda kural olarak da beraber evlat edinebilirler.
  • Eşlerin evlilik olarak minimum 5 (beş) yıldan itibaren evlilikleri de devam ediyor aynı zamanda eşler 30 (otuz) yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Evlilikleri de en az 2 (iki) yıldır sürdürmesi aynı zamanda bu kaydı ile eşlerden biri, diğer eşin çocuğunu da evlat edinmesi gerekmektedir.
  • Evli olmasa da bir kişi 30 yaşını doldurmuşsa evlat edinebilir.

Nasıl Evlat Edinilir?

Evlat edinmek isteyenler nasıl evlat edinirirm sorusunu da merak edinmektedir. Evlat edinmek isteyenler ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilgili müdürlüğü üzerinden gerekli şartları taşıyorsa başvurarak evlatlık edinebilir.

Bu başvuruları E devlet üzerinden de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer yurtdışında yaşıyorsanız ilgili konsolosluklara başvurarak evlatlık edinebilirsiniz. Evlatlık edinmek için 1 yıldan fazla süre araştırma yaptırılması gerekmektedir. Buna bağlı olarak evlatlık edinme şartları, nasıl evlat edinirim sorusu detaylarını sitemizde bulabilirsiniz.