Herkes yapıyor sakın sizde yapmayın kullanılmaz hale getirip büyük masraf çıkarıyor

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, kış aylarının gelmesiyle birlikte su sayaçlarının ve tesisatların donma riskine karşı vatandaşları uyardı.

Herkes yapıyor sakın sizde yapmayın kullanılmaz hale getirip büyük masraf çıkarıyor

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte vatandaşları donma riskiyle ilgili uyardı. Ünlügül, su sayaçları ve tesisatların donma durumuna karşı alınacak önlemleri detaylandırdı.

SOĞUK HAVALAR, SU SAYAÇLARINA TEHDİT

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, soğuk havaların su sayaçlarına ve tesisatlara ciddi tehdit oluşturduğunu belirtti. Özellikle açıkta bulunan su sayaçlarının ve ana kolon borularının, kullanılmadığı zamanlarda donma riski taşıdığını vurgulayan Ünlügül, bu duruma karşı alınması gereken önlemleri anlattı.

DONAN SAYAÇ VE BORULARA DİKKAT!

Ünlügül, donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Bu tür müdahalelerin sayaçlara zarar verebileceğini ve bir daha kullanılamaz hale getirebileceğini belirten Ünlügül, donma sonucu patlayan sayaçlardan akan suyun diğer sayaçların da donmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

SAYAÇLARI KORUMA YÖNTEMLERİ

Sayaçları koruma yöntemlerini de açıklayan Ünlügül, su sayaçlarına ısı yalıtım malzemeleri ile koruma sağlanması gerektiğini ifade etti. Alüminyum ve İzocam malzemesi kullanarak boruların korunmasının önemine değinen Ünlügül, özellikle müstakil konutlarda sayacın bulunduğu alanın kuru tutulması gerektiğini vurguladı.

Ünlügül, su sayaçlarında oluşabilecek arızalara karşı vatandaşları sıcak su veya ateşle müdahale etmek yerine derhal yetkililere başvurmaları konusunda uyararak şu açıklamaları yaptı: "Bazı vatandaşlarımız donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale ederek açmaya çalışmaktadır. Bu da sayaçlara zarar vererek, bir daha kullanılamaz hale getirmektedir. Donan sayaçlara kesinlikle bu şekilde müdahale edilmemelidir. Donma sonucu patlayan sayaçtan akan su diğer sayaçların donmasına da neden olmaktadır. Bu durumda suyun vanadan kapatılarak kesilmesi ve vakit kaybetmeden yetkililerine başvurulması gerekmektedir"