İcra Avukatı Nasıl Olunur, Ne Kadar Maaş Alır?

Borçlu bireyin borcunu ödememesi durumunda icra avukatlarının devreye girdiği bilinmek ile birlikte icra avukatı nasıl olunur konusu da gündeme gelmektedir.

İcra Avukatı Nasıl Olunur, Ne Kadar Maaş Alır?

Borçlu bireyin borcunu ödememesi durumunda icra avukatlarının devreye girdiği bilinmek ile birlikte icra avukatı nasıl olunur konusu da gündeme gelmektedir. Aslında bakıldığında icra avukatı olmak için öncelikle normal olarak hukuk fakültesi okumak gerekmektedir. Daha sonradan ise icra hukuku üzerinde çalışmalarının özelleştirilmesi gerektiği bilinmektedir.

İcra Avukatı Nasıl Olunur?

Yukarıda da değinildiği gibi icra avukatı olmak için öncelikle herhangi bir üniversiteden alınmış hukuk fakültesi diploması olması gerekmektedir. Bireyler herhangi bir üniversite de hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra icra hukuku alanı üzerine uzmanlaşabilmektedir. İcra hukuku üzerine uzmanlaşıp, çalışmalarını söz konusu alan üzerine sürdüren bireylerin icra avukatı nasıl olunur sorusuna da cevap olduğu bilinmektedir.

İcra Avukatı Ne İş Yapar?

Buna ek olarak icra avukatı ne iş yapar konusuna göre bakıldığında aşağıdaki şekilde icra avukatlarının yaptığı görevler liste halinde sıralanabilmektedir.

  • İcra avukatlarının ilk görevlerin birisi tabi ki borçlu ile konuşarak ödenmesi gereken miktarın alınmasını sağlamaktır,
  • Söz konusu bu konuşma sonucunda gerekli miktarın ödenmemesi durumunda birey hakkında icra takibi başlatmak diğer önemli görevleri arasında görülmektedir,
  • Açılmış olan icra takibi boyunca söz konusu dava boyunca alacaklı kişinin hakkını savunmak icra avukatının görevleri arasında sayılmaktadır,
  • Bu bilgilere ek olarak ortada olan borcun ödenmemesi durumunda borçlu bireyin mal varlığına haciz koyabilmek de icra avukatının görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır.

İcra Avukatı Ne Kadar Para Kazanır?

Peki icra avukatı ne kadar para kazanır? Aslında bakıldığında söz konusu bu sorunun cevabı oldukça değişiklik göstermektedir. Sonuç itibari ile avukatların genelde dava başına ücret aldığı karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu bu ücret almanın da davanın sonuçlanması ile birlikte olduğu görülmektedir.

Fakat bu bilgilere ek olarak bir firma ya da şirket içerisinde çalışan icra avukatlarının genel itibari ile ortalama olarak 14 bin TL kazandığı karşımıza çıkmaktadır. Bu ücret sabit bir ücret olarak görülmektedir. Aslında bakıldığında yazımızın bu kısmına kadar icra avukatı nasıl olunur sorusu cevap bulmaktadır.