Kış kapıda, kombi bakımı şart ama dolandırıcılara dikkat

Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, soğuyan havalarla birlikte kombi bakımlarının kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayarak, tüketicilere kombi bakımında dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Kış kapıda, kombi bakımı şart ama dolandırıcılara dikkat

Başkan Ünlügül, kombi ve tesisatın sağlıklı çalışması için yılda en az bir kez periyodik bakımın şart olduğunu belirtti. "Bakımı yapılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır." diyen Ünlügül, bakımın kombinin daha az doğalgaz tüketmesini ve daha uzun ömürlü olmasını sağladığını ifade etti.

Kombi bakımının yanı sıra kalorifer peteklerinin iç ve dış temizliğinin de önemine vurgu yapan Başkan, "Isı iletimini arttırarak doğalgaz tüketimini azaltır." dedi. Ayrıca, bakım sırasında filtre temizliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ünlügül, vatandaşlara odalarındaki petek vanalarını kapatmamaları uyarısında bulunarak, "Termostatlı vana kullanımı ve kullanılmayan odalara sıcak su gönderilmesi daha tasarruflu bir ısınma sağlar." diye konuştu. Havalandırma menfezlerinin kapatılmaması gerektiğini de hatırlatan Başkan, bu durumun sağlık ve güvenlik riski oluşturabileceğini belirtti.

Dolandırıcılara karşı da uyarılarda bulunan Ünlügül, "Yetkili kombi bakım servisi" olarak tanıtanlara itibar edilmemesi gerektiğini, işlem sonrası servis fişi ve bakım formunun talep edilmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak Ünlügül, "Odamıza kayıtlı firmalar ve uzmanlar tarafından yapılan bakımlar, tüketicilerin mağduriyetini önlemek adına önemlidir." dedi.