40.562 yıl hapisle yargılanan Thodex kurucusunun hayatı belgesel oluyor

Kırmızı bültenle aranan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’ta göz altına alınmış, Türkiye’ye iade edilme işlemleri...

40.562 yıl hapisle yargılanan Thodex kurucusunun hayatı belgesel oluyor

Kırmızı bültenle aranan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’ta göz altına alınmış, Türkiye’ye iade edilme işlemleri başlamıştı. Odatv’nin haberine göre, Özer’in avukatı Sevgi Erarslan müvekkilinin “yargısız infaz edildiğini” öne sürüyor. 40 bin 562 yıl hapis istemiyle yargılanan Faruk Fatih Özer'in dördüncü duruşması 16 Aralık’ta İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Caner Taşpınar imzalı habere göre Özer’in avukatları duruşma öncesi dağıtacakları bir kitapçık hazırlıyor. Avukat Sevgi Erarslan, “Geçen duruşmadan bu yana değişen yönümüz, basının bilmediği şeylerden basını haberdar etmek istiyoruz. Bir liste hazırladık ve bu liste kapsamında basın bildirisi hazırlayıp kişilere gönderdik.” diye konuştu.

“Biraz ses duyurmaya çalışıyoruz”

Söz konusu haberde Thodex olayını anlatan belgeseli YouTube’da yayımlamayı düşündüklerini söyleyen Erarslan, “Göz ardı edilen, basının da bilmediği şeyleri, bazen basına yanlış aksettirilen ya da bazen de basının yanlış aksettirdiği şeyleri kendimizce anlatmaya çalıştık. Biz biraz ses duyurmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. Eraslan’ın açıklamaları şöyle devam ediyor:

“Bu basın metnini hazırlarken, bir belgenin MASAK’tan getirtilmesini istediğimizde, bunun reddinin nasıl hukuka aykırı olduğunun da anlatılmasını istiyoruz. Normalde şüpheli, sanık tarafı bunları kapatmaya çalışır. Ne kadar az araştırma o kadar iyi anlamında… Bunların araştırılmasını isterken, sürekli reddedilmesi, sürekli bir engelle karşılaşmamız mahkemede… Bir şirketten bahsediyoruz ve vergi dairesinden bu şirketin gelir-gider tablosunun bile getirtilmemesi, bu şirket olaydan iki ay önce, Ocak ayında çok büyük bir denetime girmiş, bir sürü rapor hazırlanmış, bunların verilmemesi, mahkemenin bunları sormaması, kendimiz başvurduk bilgi edinme hakkı çerçevesinde… Mahkeme istesin deniyor. Mahkemeye gidiyoruz, mahkeme istemiyor. ‘Sanığın bir şeyin açıklamasından korkmadığı yerde, neyin açıklanmasından korkuluyor?’ sorusunu sormak istedik.”

Yaklaşık bir buçuk yıldır Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos 2022’de Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada Özer için üç ayrı suçtan 40 bin 564 yıla kadar hapis isteniyor.