AFAD, 31 il için meteorolojik uyarıda bulundu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın için 15 il için turuncu, 16 il için sarı meteorolojik uyarıda bulunduğunu duyurdu.

AFAD, 31 il için meteorolojik uyarıda bulundu

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Zonguldak için turuncu meteorolojik uyarı verildiği belirtildi.

Açıklamada, Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt ve Yalova için ise sarı meteorolojik uyarı yapıldığı ifade edildi.

Uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı belirtilen açıklamada, ekiplerin teyakkuzda olduğu ve gelen ihbarlara hızla müdahale edildiği vurgulandı.

Açıklamada, vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.