Banyosu akan vatandaş durumu TBMM'ye taşıdı

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, 28. Dönem'in başlangıcı olan 15 Mayıs'tan bu yana 4 bin 817 başvuru yapıldı. Bu başvurulardan biri, banyosu akan bir vatandaşın dikkat çeken dilekçesi oldu. Başvurucu, banyosunun tavanından aktığından şikayet ederek, mahkemelerin uzun sürmesine eleştiri getirdi.

Banyosu akan vatandaş durumu TBMM'ye taşıdı

Başvurular arasında çevre yönetimi, çalışma hayatı, emeklilikle ilgili konular gibi önemli başlıklar yer alsa da, banyosu akan vatandaşın durumu da dikkat çekti. Başvuru sahibi, mahkemelerin uzun sürdüğünü ve sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Karamık ayrıca, komisyonun 140 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve vatandaşların demokratik haklarını kullanarak sorunlarını dile getirebildikleri önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın düşünce, öneri, şikayet ve isteklerini dilekçe yoluyla bildirerek ülke yönetimine katkıda bulunmalarını teşvik ediyoruz" şeklinde konuştu.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karamık, konuyla ilgili Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Her dönem ilginç ya da gülümseten başvurular alıyoruz. Bu seferki başvurulardan biri, banyosu akan bir vatandaşın şikayeti oldu." diyerek gülümseten başvurulardan bazılarını açıkladı.

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden bir takımın taraftarının Komisyona yaptığı başvurudan bahseden Karamık, "Takımın maçlarını oynadığı stadyumun zemininden şikayet ediyordu. Sanırım bu sorunun şehrin takımının performansını etkilediğini ve bir an önce zeminin düzeltilmesini istiyordu. Bir vatandaşımız da MOBESE kayıtlarından kaybolan kedisinin aranmasını istiyor. Banyosunun tavanının aktığından şikayet eden bir dilekçe sahibi de komşusunu mahkemeye verdiğini ama mahkemenin çok uzadığını, bunun hızlandırmamızı talep ediyor." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerden mezun olanların sadece mezun oldukları bölümlerde istihdam edilmesinin zorunlu olması, İstanbul'da simit satışı yapılan tezgahların hijyenik olmadığı için denetimlerin arttırılması gibi dilekçeler de aldıklarını aktaran Karamık, şunları kaydetti:

"Gülümseten dilekçeler her konuda her yerden geliyor. Bir diğer dilekçe sahibi camilerden günün her saatinde istifade edilmesi için her gün bir caminin nöbetçi olarak açık tutulmasını istiyor. Cezaevlerinden özellikle nakille ilgili çok dilekçe alıyoruz ama bu defa cezaevinden gelen bir dilekçede, cezaevinde muhabbet kuşları ve kafes sayısının arttırılması isteniyor."