Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK'daki o ismi görevden aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 10 Aralık 2022 tarihli atama kararnamesi kapsamında çok sayıda yeni atama ve görevden alma kararı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK'daki o ismi görevden aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 10 Aralık 2022 tarihli atama kararnamesi kapsamında çok sayıda yeni atama ve görevden alma kararı alındı. Atanan isimler arasında 16 büyükelçi ve 9 rektörde yer alırken görevden alınan isimler arasında yer alan Savaş Alıç dikkat çekti. Söz konusu görevden alma kararının hemen Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT müjdesi öncesi gelmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan “Teknik problemler var. 99 öncesi işe girenleri kapsıyor. O zaman dijital kayıt sistemleri yok. Bunları organize etmeye çalışıyoruz. Kapsamına ulaştığımız zaman, bu ay sonuna kadar getireceğimizi söylemiştim. İnşallah ocak ayına sarkmaz" açıklamasının ardından gelmesi de oldukça manidar bulundu.

SGK SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ SAVAŞ ALIÇ GÖREVİNDEN ALINDI! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile 10 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan atama kararnamesi kapsamında görevinden alınan kişiler arasında SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç'ın da yer alması dikkat çekti. Savaş Alıç Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş ALIÇ, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 üncü maddesi gereğince görevden alınmıştır" ifadelerine yer verilerek görevinden alındı.

 EYT'LİLER İÇİN YENİ YAŞ ŞARTI OLACAK MI, EYT YASA TEKLİFİ NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin" EYT'de yaş şartı olacak mı?" sorusuna meclisteki bütçe görüşmelerinde yanıt vereceğini duyurmuş ancak sonrasında yaptığı konuşmasında yaş şartına değinmeden sadece EYT yasası için sadece herkesi memnun edecek bir düzenleme yapacaklarını belirterek detaylara girmemişti. EYT'de yaş şartı olmadan kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl hizmet süresi ve 5 bin prim gününü dolduran herkesin emekli edilmesi ortak talep olarak öne çıkıyor. Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamasında EYT çıktığında ilk etapta 1,5 milyon kişinin hemen emekli edileceğini belirtmişti.