Dijital Kamuflajlı Volkswagen ID.7 Elektrikli Sedan CES 2023 Tanıtımını Yaptı!

MEB platformunu temel alan ve WLTP'ye göre yaklaşık 700 kilometre menzile sahip olması beklenen yeni Volkswagen ID.7, 2024 yılında Türkiye'de satışa çıkacak.

Dijital Kamuflajlı Volkswagen ID.7 Elektrikli Sedan CES 2023 Tanıtımını Yaptı!

Volkswagen'in CES 2023'e katılımı bekleniyordu ve doğru olduğu kanıtlandı. Daha önce Aero kod adıyla konsept olarak gördüğümüz elektrikli otomobil modeline Alman üretici tarafından son hali verilmiş ve ID adı verilmişti. Az önce dijital bir etkinlikle ortaya çıkan yeni Volkswagen ID.7, 5-8 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleşecek CES Fuarı'nda görücüye çıkacak.

5-8 Ocak tarihlerinde Las Vegas'ta gerçekleşen CES Fuarı'nda şimdiye kadar dijital kamuflajını kaldıramadı. Ancak şirketin Haziran ayında Çin'de lanse ettiği ID Aero konsepti sayesinde bir sonraki Volkswagen ID.7 için daha önce birkaç dış tasarım özelliği görmüştük. Yeni fotoğraflara göre üretim modelin üzerindeki tamponlar biraz farklı.

indir.webp

Volkswagen ID.7 Hangi Özellikleri Sunuyor?

CES 2023 sunumunda yeni Volkswagen ID.7'nin içini de görme şansı buluyoruz. ID.7'de standart olarak gelen yeni ekran fikrine, baş üstü ekranı da dahil olmak üzere çeşitli yeni özellikler dahil ediliyor. 15 inçlik bir ekran, bilgi-eğlence sistemine dahil edilen yeni klima kontrolleri ve aydınlatmalı bir dokunmatik kaydırıcı da mevcut. Akıllı hava çıkışlarına sahip yeni klima konseptinde çok sayıda özellik mevcuttur. Örneğin ID.7, sürücünün yaklaştığını anahtardan algılayarak, daha sürücü araca binmeden sıcak yaz günlerinde içini soğutmaya, soğuk kış günlerinde ise içini ısıtmaya başlıyor.

indir-2.webp

Yakın zamanda oluşturulan "Akıllı Hava Çıkışları" içerideki hava akışını düzenler ve havayı büyük alanlara hızla dağıtmak için dinamik olarak hareket eder. Yeni dev ekranda, bu özellikler görülebilir ve her kullanıcı için ayrı ayrı etkinleştirilebilir ve kaydedilebilir. Özel istekleri tetiklemek için sesli komutlar kullanılabilir. Örneğin direksiyon simidi ısıtma özelliği, sürücü "Merhaba Volkswagen, ellerim üşüdü" dediğinde ID.7 tarafından etkinleştiriliyor. Eller aynı anda sıcak hava akımı tarafından hedef alınır. Volkswagen'den tamamen elektrikli ID.7. Model ailesinin tasarım estetiğine uygundur. Sedan'ın enerji tüketimini düşürmeye ve menzili genişletmeye yardımcı olan aerodinamik ön ve tavan tasarımları, ayırt edici özellikleri arasında yer alıyor.