Hayvan pazarı saldırganı tutuklandı

Aksaray'da bir hayvan pazarında yaşanan çatışmada, husumetli bir grup arasında çıkan kavgada Alper Tas ve ağabeyi İbrahim Tas tabancayla yaralandı. Saldırgan Baki Dinç tutuklandı.

Hayvan pazarı saldırganı tutuklandı

Aksaray'da bugünlerde hayvan pazarında meydana gelen olayda Alper Tas (28) ve ağabeyi İbrahim Tas (33), pazarda kendileriyle husumetli olan Baki Dinç (33) ile karşı karşıya geldi. Kısa süren bir tartışma hızla şiddetli bir kavgaya dönüştü ve sonunda pazar tabanca sesleri yankılandı.

Olay, 7 Kasım sabahı saat 07.30 sularında Aksaray-Konya kara yolu üzerindeki hayvan pazarında yaşandı. Kardeşler Alper ve İbrahim Tas, pazar yerine koyunlarını satmaya gelmişlerdi. Ancak daha önceki anlaşmazlıklar yüzünden husumetli oldukları Baki Dinç ile burada karşılaştılar. Hızla tırmanan gerilim sonucunda, Baki Dinç tabancasını çekerek ateş etti. Bu korkunç saldırı sonucunda Alper Tas sırtından, İbrahim Tas ise sırt, kol, bacak ve karnından vuruldu.

Saldırgan Baki Dinç, kardeşlerden aldığı darbelerle yaralanmasına rağmen olay yerinden kaçmayı başardı. Kardeşler, olayın ardından çağrılan ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şüpheli Baki Dinç ise kısa bir süre sonra polis tarafından yakalandı ve tedavi için başka bir hastaneye götürüldü.

Baki Dinç, tedavisinin tamamlanmasının ardından polise verdiği ifadesinde, Yapılcan köyünde koyunlarının otlatılması nedeniyle daha önce 2 kardeşle yaşadığı kavga sonrasında dövüldüğünü, bu yüzden pazarda tekrar karşılaşınca intikam aldığını itiraf etti. Baki Dinç, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklandı. Alper ve İbrahim Tas ise bugün hastaneden taburcu edildi.