İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor! Başvuruları Kaçırmadan Elinizi Hızlı Tutun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan duyuruya göre kuruma giriş yapmak isteyenler gerekli olan iş alımları aktif hale getirilmiş durumda. İnternet sitesinden yapılmış olan ayrıntılı açıklamaya ulaşabiliyorsunuz.

İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alıyor! Başvuruları Kaçırmadan Elinizi Hızlı Tutun

Lakin kısaca iş ve iş özetine hakim olmak isteyenler adına bunun haberini de yapma gereksinimi duyduk. İletişim Başkanlığı bünyesinde çalışmak isteyen toplam 30 uzman yardımcısı için personel alım başvuruları başladı. Son başvuru tarihinin 2 Ocak olarak belirlenmiş olduğu bu ilan için gerekli başvuru şartlarının da elbette yerine getirilmesi beklenmektedir.

Genel olarak iş arayışında olanlardan ziyade uzmanlıklara göre bu olgunun yerleşik hale geleceğini de hatırlatmış olalım. Sizleri bekleyen sınav konuları arasında da;

  • Genel Yetenek
  • Genel Kültür
  • Yabancı Dil

Başlıkları bulunuyor. Genel yetenek kapsamında 15’er tane Türkçe ve Matematik sorularını cevaplamak ile yükümlü oluyorsunuz. Genel kültür başlığında ise Temel konular, mevzuat, iletişim teorileri, sosyolojiye giriş ve Türk siyasal hayatı gibi içerikler yerini alıyor. 20 sorunun sorulacağı yabancı dil adına da Almanca, Arapça, Fransızca ya da İngilizce arasından dilediğiniz bir tanesini ya da yatkın olduğunuz dili seçmeniz gerekiyor.

İletişim Başkanlığı İş Başvurusu

İki kademeli bir başvuru ve uygulama sürecinin sizleri beklediğini de yapılan açıklama vasıtası ile net biçimde öğrenebiliyoruz. Ön eleme sınavı adı verilen mülakat 5 Şubat Pazar günü saat 10.00’da başlıyor ve 120 dakika süreniz oluyor.

Adayların sınava girerken yanında bulunduracağı belgeler de sınav giriş belgesi ve kimlik kartı olarak ifade edilmiş durumda. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların da ifa etmesi gereken belirli olgular bulunduğunu da belirtelim. İlk olarak Gazi Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kullanmakta olduğu internet sitesine giriş yapıyor ve ilgili başvuru formunu eksiksiz biçimde dolduruyorsunuz.

Başvuruların tamamlanmasının hemen sonrasında sizlerden istenen ödemeyi yapmış olmanız da beklenmektedir. 130 TL olarak belirlenmiş olan bu ücreti yatırmamanız halinde sınava katılım sağlama şansı da bulamıyorsunuz. Adaylar için düzenlenmiş olan sınav giriş belgesinin çıktısını alarak da gerekli işlemleri sona erdirebilir ve uzman yardımcılığı başvurusu için tüm faaliyetlerini yerine getirmiş oluyorsunuz.