Ilgın ve İsmil kaplıcalarında da rekor üretim potansiyeli var

Sakarya'da hayata geçirilen Seracılık Mükemmeliyet Merkezi'nde 2023'ün 5 aylık hasat döneminde 500 ton domatesle rekor bir üretime imza atıldı. Aynı durum neden Konya kaplıcalarında olmasın sorusu aklımıza düştü.

Ilgın ve İsmil kaplıcalarında da rekor üretim potansiyeli var

Sakarya'da hayata geçirilen Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, 2023 yılının 5 aylık hasat döneminde 500 ton domates üreterek büyük bir başarıya imza attı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı Kuzuluk'ta kurulan bu merkez, 25 dönüm kapalı alan üzerinde jeotermal ısıtmalı seracılıkla yıl boyu sürekli üretim yaparak bir tarım fabrikası gibi çalışıyor. Merkez, yıl içinde 8 farklı domates çeşidini yetiştiriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, mayıs ve eylül ayları arasında 500 ton domates üretimiyle rekor bir seviyeye ulaşıldığını duyurdu. Ayrıca, 2023 yılının ocak ayında dikilen fide sayısının 65 binden 90 bine çıktığını vurgulayan Yüce, "Mayıs ayında hasada başladık, ancak 11 ay önce dikilen aynı fidelerin hasat süreci hala devam ediyor ve üretimimiz daha da artacak" dedi.

Sakarya'nın tarım alanındaki bu büyük başarısı dünya genelinde ilgi çekiyor. Yüce, çeşitli ülkelerden ve dünya şehirlerinden misafirlerin projelerine ilham almak için Sakarya'yı ziyaret ettiğini belirterek, "Kısa sürede tarımda dünyanın tanıdığı bir kent haline geldik. Bu yüzden Tarım Şehri Sakarya sloganımız artık çok belirgin hale geldi. Tabiat cenneti Sakarya'yı meyve, sebze ve diğer tarım ürünlerinin markalaştığı bir üretim üssü haline getirme hedefimiz var. Üretmeye, kazanmaya ve Türkiye'ye kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Ilgın ve İsmil kaplıcalarının da aynı potansiyele sahip olduğu düşünüyor başta Uğur başkan olmak üzere yetki tüm Konya severleri göreve çağırıyoruz. Bölgedeki termal kaynakların tarım alanında nasıl kullanılabileceği, üretim verimini artırma potansiyeli hakkında çalışmalara öncülük edilmesi hem şehir hem de ülke ekonomisi için güzel bir gelişme olacaktır.