O Çinli Marka Avrupa Pazarına Türkiye Üzerinden Hazırlanacak!

Çinli otomobil üreticisi Chery Türkiye pazarına yeniden giriyor. Üç farklı SUV modelini ilk kez Türk alıcılarla buluşturacak olan Chery'nin teslimatları bahar aylarında başlayacak.

O Çinli Marka Avrupa Pazarına Türkiye Üzerinden Hazırlanacak!

Chery, şirketin gelecek planlarını özetledi. Fenghuo Si'ye göre Türkiye hem Asya'da hem de Avrupa'da bulunuyor. Ayrıca hem NATO üyesi hem de AB adayı olduğu için iki kimliği var. Türkiye, coğrafi avantajları ve genişleyen ekonomisi nedeniyle Chery için uzun süredir önemli bir bölge olmuştur. Chery'nin Avrupa pazarına ulaşması için bir köprü görevi görüyor ve şirket için stratejik açıdan önemli bir pazar.

Çinli otomobil üreticisi Chery, beş yıllık aradan sonra yeniden Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Chery Türkiye pazarına ilk olarak 2008 yılında girmiş ancak aradığını bulamayınca 2017 yılında piyasadan çekilme kararı almıştır. Çinli üretici, ilk olarak üç farklı SUV modelini Türkiye'ye ithal ederken, ilkbaharda satışlara başlayacak.

Fenghuo Si Açıklamalarda Bulundu

Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, İstanbul'da düzenlenen bir organizasyonda markanın gelecek hedeflerini tartışırken, "Chery, son yıllarda Orta Doğu ve Batı Asya ülkelerinde harika satış performansları sergiliyor. Avrupa Birliği pazarına resmi girişi için aktif olarak hazırlık yaparak, küreselleşme sürecini hızlandırmaya devam ediyor. Hem Asya hem de Avrupa Türkiye'yi içeriyor. Ayrıca, NATO üyesi ve Avrupa Birliği adayı olarak çifte vatandaşlığa sahiptir. Türkiye, coğrafi avantajları ve genişleyen ekonomisi nedeniyle Chery için her zaman önemli bir pazar olmuştur” dedi.

turkiye-pazarina-girmeye-hazirlanan-chery-temel-teknoloji-sistemini-tanitti-1663919732.webp

Chery Türkiye Başkanı Si, "Çin dışında beş küresel Ar-Ge merkezi, 10 fabrika ve 1.500 satış ve servis istasyonu var. Chery, küreselleşme yolculuğuna çıkan ilk Çinli araç markası. Uluslararası alanda 2.35 milyon adet Chery satıldı” diye ekledi. Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, "Bayi ve servis ağımızı 2024'te kademeli olarak 40'a çıkarmak istiyoruz" dedi. "2023 yılında 25 farklı noktada satış ve satış sonrası hizmet verecek yetkili satıcılarımızla hizmete başlayacağız” diye ekledi.

İlk Önce Benzinli Modeller Geliyor

Aynı zamanda diğer üreticilere kıyasla Chery, Türk tüketicisine farklı yaklaşacaktır. Öyle ki Çinli üreticiler Skywell, Seres ve MG tamamen elektrikli modellerini Türkiye'de ilk kez tanıttılar. Chery ise ilk önce benzinli modelleri getirecek.