Opel Astra-e'den nefes kesen ilk görüntüler! Türkiye'ye geleceğini duyurdu!

Alman otomobil dünyasının dev markası Opel, Astra-e'nin ilk karelerini görücüye çıkardı. Yeni otomobil sportif tasarım ayrıntılarıyla görenleri cezbediyor. Gelin otomobilin tüm özelliklerine birlikte bakalım.

Opel Astra-e'den nefes kesen ilk görüntüler! Türkiye'ye geleceğini duyurdu!

Otomobil denince akla gelen ilk markalardan biri olan Opel, yeni Opel Astra-e modelinin ilk görüntülerini yayınladı. Opel daha önce Mokka ve Corsa modellerinin elektrikli versiyonlarını piyasaya çıkarmıştı. Şimdi de Opel'in gözde modellerinden Astra, elektrikli versiyonuyla başarı grafiğini yükseltmeyi amaçlıyor.

Opel Astra-e ilk görselleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti

2028'e kadar Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olmayı hedefleyen Opel, Astra-e serisinin iki modelden oluşacağını açıkladı. Opel Astra Sports Tourer-e bir station wagon modeli olacak. Opel Astra-e modeli ise tanıdık hatchback modeli ile gelecek.

Bu iki tamamen elektrikli modelden biri olan Opel Astra-e de ilk görüntüleriyle ortaya çıktı. Opel CEO'su Florian Huettl bu iki model hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu:

"Astra-e ve Astra Sports Tourer-e gerçek birer öncü. Beş kapılı hatchback ve station wagon modellerinin elektrikli versiyonları ile kullanıcılar günlük kullanıma uygun, konforlu ve daha da önemlisi emisyonsuz bir sürüşün keyfini çıkarabilirler. Ulaşımda 'Greenovation' derken tam da bunu kastediyoruz."

"Elektriğe geçiş sürecimize hız kesmeden devam ediyoruz. "Yeni Opel Astra-e, Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olma yolunda bizim için önemli bir kilometre taşıdır."

Opel Astra-e özellikleri ve Türkiye satış tarih bilgileri
Opel Astra-e toplam 115 kW (156 hp) güç sunuyor. Tork tarafında ise 270 nm'lik bir tork değerine sahip. Elektrikli Opel Astra'nın 54kWh batarya kapasitesine sahip olduğu da belirtildi.