Orman Genel Müdürlüğü 109 Personel Alıyor! Detaylar Tek Tek Belli Oldu!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 6 ayrı unvanda 37 farklı şehir için 109 personel alımı yapacak. Haberle ilgili tüm detaylar yazı dizimizde.

Orman Genel Müdürlüğü 109 Personel Alıyor! Detaylar Tek Tek Belli Oldu!

Orman Genel Müdürlüğü ilanına en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilirken aynı zamanda ön lisans veya lisans bitirmiş adaylar da başvuru yapabilecek. 13 Ocak 2023 Cuma gününe kadar online başvuru gerçekleştirilebilecek.

109 Personel Başvuru ve Alım Şartlarına Nelerdir?

İlana göre 2022 yılında yapılmış olan KPSS'de KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94 gibi puan türlerinden minimum 70 puan alınmış olması gerekmektedir.

6 ayrı unvana sahip memurluklar ise şöyle;

  • Mühendis (48 kişi)
  • Avukat (9 kişi)
  • Tekniker (3 kişi)
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi (9 kişi)
  • Büro Personeli (17 kişi)
  • Şoför (23 kişi)

Alınacak Pozisyonların Mezuniyet Alanları

Mühendislik için;

Orman, harita, inşaat, makine, geomatik veya malzeme mühendisliği lisans bölümlerinin birinden mezun olma.

Avukatlık için;

Hukuk fakültesi mezunu olup Avukatlık ruhsatına sahip olma.

Teknikerlik için;

Uçak elektriği, elektroniği, uçak teknolojisi, Uçak motoru, Uçak gövdesi gibi ön lisans programlarından veya Mekatronik ve mekatronik teknolojisi mezunu olma.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi için;

Lise mezunu olma şartı ile birlikte, özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (silahlı ya da silahsız) erkek adaylarda 170 cm kadın adaylardan 160 cm’den kısa olmama şartı da var. Ayrıca 18 yaşını geçmiş ve 35 yaşına girmemiş olma da aranan kriterler arasında.

Büro Personeli için;

Ekonomi, iktisat, iş İdaresi, idari bilimler, ekonomi yönetim, işletme-ekonomi, işletme-iktisat, işletme, ekonomi ve lisans, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri ya da çalışma ekonomisi bölümlerinden lisans düzeyinde mezuniyet gerekmektedir.

Şoför için;

Erkek olmak, en az lise mezuniyeti olmak, en az C ehliyetine sahip olmak, psikoteknik belgesini almış olmak, SRC3-SRC4 belgesini almış olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşına girmemiş olmak.

Yukarıdaki tüm 4/B memur alımları için 13 Öcal 2023’e kadar yapılacak olan başvurularda adayların gerekli şartları taşıması gerekiyor. Sınava https://www.turkiye.gov.tr/orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Adresine tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.