Sancaktepe Belediyesi Zabıta Alımı Yapılacak! Hemen Başvurunuzu Yapıp İşe Başlayabilirsiniz

İstanbul’un kıymetli ilçelerinden bir tanesi olan Sancaktepe’de görev almak isteyenler için belediye iş alımlarını aktif hale getirmiş durumda.

Sancaktepe Belediyesi Zabıta Alımı Yapılacak! Hemen Başvurunuzu Yapıp İşe Başlayabilirsiniz

Öyle ki zabıta olma amacında olan bireyler de belediye kapsamında açılmış olan bu personel alım ilanlarına göz atabilirler. Toplam olarak 25 kişinin alınacağı bu iş için başvuru tarihleri ve detayları da kurum tarafından netleştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre düzenlenmiş olan iş alım detaylarına da bu aşamada hakim olmanızın ne kadar önem arz ettiğini tahmin edebiliyoruz.

Tabii ki bu süreci sorunsuz olarak tamamlayabilmek adına da doğru hamleleri yapmanızın gerekli olduğunun altını çizmiş olalım. Boş kadrolara alınacak bu bireyler için KPSS’den alınmış olan puanların da epey değerli olduğunu ifade edelim. Kurumun kendi web sitesi üzerinden duyurusunu yapmış olduğu bu personel yönetmeliği de özenli şekilde incelenmesi gereken detaylar arasında bulunuyor.

Sancaktepe Zabıta Olma Şartları

Bahsetmiş olduğumuz üzere zabıta başvurusunda bulunmak isteyenler için farklı donelerin de önemsenmesi gerektiğini söyleyebiliyoruz. Sancaktepe Belediyesi’nde zabıta olmak için başvuru tarihlerini de kaçırmamak elzemdir. Son başvuru tarihinin 27 Ocak 2023 olduğu bu personel alımları için aranan şartlar da belediyenin internet sitesinden sizler için açılmış pozisyonda bulunuyor.

  • KPSS’den yeterli puanı almış olmak
  • Askerden muaf olmak
  • 30 yaşını doldurmamış olmak
  • Erkeklerde en az 1.67 kadınlarda ise 1.60 metre boyunda olmak
  • B sınıfı ehliyete sahip olmak

Gibi özel şartlar bulunuyor.

Buna ek olarak sınava giriş yapma eğiliminde olan vatandaşların belediye sayfası üzerinden ilgili formu doldurmuş olmaları oldukça kıymetlidir. Hemen ardından sözlü ve uygulamalı bir sınav sürecinin sizleri beklediğini gözlemliyoruz. Sözlü olarak yapılacak olan ilk sınav Sancaktepe Belediyesi Ana hizmet binasında yapılıyor. 8 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan bu sınavın başlama saati ise 09.00 olarak belirlendi.

Uygulamalı olrak gerçekleştirilen sınavda ise sizin fiziki durumunuz ölçülüyor. Yeteneklerin değerlendirildiği ve sportif özelliklerin ön plana çıktığı bu sınava katılım sağlayabilmek adına ilk olarak sözlü mülakattan başarılı biçimde çıkış yapmanız olmanız da elbette bekleniyor.