Sony Xperia 5 V bir kez daha efsanevi Compact'ın mirasını devralıyor

Sony'nin kompakt serisinin en üst modeli olarak adlandırabileceğimiz bu model, Compact serisinin ruhani mirasını alıp modern bir dokunuş katıyor.

Sony Xperia 5 V bir kez daha efsanevi Compact'ın mirasını devralıyor

Tıpkı 2022 modelinde olduğu gibi Xperia 5 Mark V de Android dünyasının en güçlü işlemcisi (Snapdragon 8 Gen 2) ve Xperia 1 V de dahil olmak üzere en süslü cihazlarla rekabete sokan bazı donanım ve yazılım dokunuşlarıyla üst düzey bir donanıma sahip. İşlevselliğine ve ekosistemine baktığınızda, Sony'nin çeşitli bölümlerinin giderek daha fazla uyum içinde çalıştığını ve her şeyi akıllı telefonlara yoğunlaştırmaya çalıştığını görüyorsunuz.

Ekran: 6,1" 21:9 full HD+ OLED 120 Hz
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
RAM: 8 GB
Dahili bellek: 128 GB
Arka kamera: 16 mm - 12 megapiksel 1/2,5" 120 fps AF
24 mm / 48 mm - 48 megapiksel 1/1,35" Exmor T, 120 fps OIS/AF, 2x optik zoom
Mobil için S-Cinetone desteği, Yaratıcı Görünüm, Gerçek Zamanlı Göz AF ve izleme, 4K@120fps ağır çekim, Harici monitör, AF/AE seri çekim 30fps
Ön kamera: 12 megapiksel 1/2.9"
Ses: 3,5 mm ses jakı, güçlendirilmiş stereo hoparlörler, DSEE Ultimate, 360 Reality Audio
Pil: 30W şarj ile 5.000 mAh (30 dakika ila %50), kablosuz şarj desteği
Dayanıklılık: Gorilla Glass Victus 2, IP65/68
Boyutlar: 154 x 68 x 8,6 mm
Ağırlık: 183 g
Renkler: siyah, platin gümüş, mavi

Fotoğraf bölümü, markanın bilgi birikiminden olumlu anlamda ilk etkilenen bölümlerden biri: 3 odak uzaklığı, 2X optik yakınlaştırmalı 2 'tek' kamera, Exmor T sensör, çok sayıda çekim modu (yeni Bokeh modu gibi), yaratıcı modu ve çok daha fazlası.

Diğer bölümlerle işbirliği konusuna gelince, akıllı telefonla birlikte bir yıllık Bravia Core, Sony filmlerine adanmış yayın hizmeti ve hesabınıza sonsuza kadar kullanabileceğiniz ve bağlayabileceğiniz 5 dijital film satın alıyoruz. Medya keyfi konusunda Sony, klasik ses jakını ve hem dikey hem de yatay modlarda birinci sınıf ses sunmak üzere tasarlanmış iki adet 'Tam Kademeli Stereo Hoparlörü' entegre etmeyi tercih etti. Basına kapalı yapılan sunum sırasında Sony, kullanıcıların büyük bir kısmının (yüzde 70'ten fazlası) YouTube ve Netflix'i akıllı telefonun hoparlörlerinin sesini kullanarak izlediğini gösteren araştırma verilerini gösterdi. Dolayısıyla bu yönü öne çıkarma arzusu var. Oyun oynamaya adanmış yazılım özellikleri de var. PlayStation bölümü doğrudan isimlendirilmedi, ancak oyun telefonlarına layık özelliklere erişim sağlayan Game Enhancer'ı görüyoruz.

Yapı bakımından akıllı telefon, biraz daha kalın (Mark IV'ün 156 x 67 x 8,2 mm'sine karşılık Mark V'in 154 x 68 x 8,6 mm'si) ve birkaç gram daha ağır (183 g'a karşılık 172 g) olsa da selefinden biraz daha kısa. Estetik olarak, iki sensör ve LED flaş sunan revize edilmiş bir kamera çıkıntısı ile arka kısım biraz değişiyor. Ön ve arka kısım düz ve Victus 2 Gorilla Glass ile korunuyor ve şekiller en son Xperia'nın tipik kare ve uzun şekilleri. Serinin iyi temsilcileri olarak IP65/68 sertifikasına sahip. Sony ayrıca dağılım yüzeylerinin hacmini artırarak iç dağılım üzerinde de çalışmış. Batarya, 30W hızlı şarj ve kablosuz şarj desteği ile üç yıl garantili geniş bir 5.000 mAh.

Fiyat

Cihaz Avrupa'da 999 € civarında bir liste fiyatından (Xperia 5 Mark IV'ten biraz daha az) ve Eylül ayı sonunda satışa sunulacağından bahsediliyor.