Tesla İnanılmaz Bir Para Cezasına Çarptırıldı! Tam Tamına 2,2 Milyon Ödeyecek!

Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu, Tesla'yı 2,2 milyon dolar cezaya çarptırdı.

Tesla İnanılmaz Bir Para Cezasına Çarptırıldı! Tam Tamına 2,2 Milyon Ödeyecek!

Elektrikli araçlarda sektör lideri, modellerin menzil özellikleri hakkında yanlış bilgi vermekle suçlanıyor. Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu, Elon Musk'ın teknoloji şirketi Tesla'ya 2,2 milyon $ para cezası verdi. Düzenleyici, otomobillerin sürüş mesafesi hakkında verilen bilgilerin aldatıcı olduğuna inanmaktadır.

Tesla'ya 2,2 Milyon Dolar Ceza

Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu'nun, Tesla Model 3'ün soğuk havalarda daha düşük menzile sahip olduğu gerekçesiyle elektrikli araç üreticisine soruşturma açtığı duyurulmuştu. Tesla, Şubat ayında başlattığı soruşturma kapsamında internet reklamlarını değiştirse de komisyon yine de bir sonuca vardı. KFTC Salı günü, sürüş menzili, şarj hızları ve yakıt maliyeti tasarrufları hakkında yanlış ve yanıltıcı bilgi sağladığı için Tesla'yı 2,85 milyar won (2,2 milyon $) cezalandıracağını açıkladı. Düzenleyici ayrıca, Elektronik Ticaret Yasasını ihlal ettiği ve müşterilere iptal politikası hakkında yeterince bilgi vermediği için üreticiye 1 milyon won daha para cezası vermeyi planlıyor.

Tesla, 2015 ile Eylül 2022 arasında Güney Kore'de 45.812 elektrikli araç sattı. Bu rakamlarla elektrikli araç devi, Hyundai Motor ve Kia'yı geride bırakarak %13 yerel pazar payıyla ülkedeki üçüncü en büyük elektrikli otomobil markası oldu.

Tesla’nın İkinci İsmi Tom Zhu Oldu

Tesla'nın Çin operasyonlarının başkanı Tom Zhu, Elon Musk'tan sonra şirketin en saygın ikinci figürü oldu. 2014 yılında Tesla için çalışmaya başlayan Zhu, daha önce oradaki startup tesisini yönetmeye yardımcı olmak için ülkeye seyahat etmişti. Alınan bilgilere göre Tesla'nın Çin'deki üst düzey yöneticisi Tom Zhu, şirketin ABD'deki montaj fabrikaları ile Kuzey Amerika ve Avrupa satış operasyonlarının kontrolünü devralmak üzere terfi ettirildi. Zhu'nun Asya'daki etkisinin de aynı şekilde devam edeceği söylendi.

Zhu, bu gelişmeyle Tesla'nın en saygın ikinci ismi olarak Elon Musk'ı geride bıraktı. Araçların tasarımına ve geliştirilmesine doğrudan katılan Musk'ın şirketin "avukatlığını" yapacağı ve hem yurtiçi hem de uluslararası satışları denetleyeceğine inanılıyor. Musk, Twitter ile meşgulken terfi alan Zhu, Tesla'nın yeni fabrikasının yönetimine yardımcı olmak için geçen ay Teksas'a geldi.