Toyota Listelerini Güncelledi Herkes Şaştı Kaldı: O Modelde İndirim Yapıldı!

Yeni yıl yaklaşırken otomobil fiyatlarında da listeler güncellenmeye başladı. Birçok marka modellerinde güncellemeye giderken bu güncelleme fiyatlarda yukarı yönlü seyretti.

Toyota Listelerini Güncelledi Herkes Şaştı Kaldı: O Modelde İndirim Yapıldı!

Fakat Toyota adeta bunlara inat yapar şekilde bazı modellerinin fiyatını düşürerek herkesi şaşırttı. Özellikle sıfır araca erişimin çok zor olduğu bugünlerde Toyota adeta yüzleri güldürdü.

Özellikle 2022 yılı pandeminin etkilerinin sürmesiyle beraber devam etti. Pandemi henüz yeni atlatılırken dünyada yaşanan çip krizi boy gösterdi. Bunun hemen ardından da Rusya – Ukrayna arasında yaşanan olaylar derken bazı sektörlerde ciddi fiyat artışı yaşandı. Özellikle çip krizi araba fiyatlarını oldukça etkileyen faktörlerden biri oldu. Bunun dışında ülkemizde yaşanan döviz kurlarındaki artışlarda otomotiv fiyatlarını etkileyen diğer bir etken oldu.

İşte Fiyatı Düşen Toyota Modeli!

Toyota yeni yıl gelirken fiyat listelerinde güncelleme yaptı. Diğer araç modelleri de bu güncellemeyi yaparken Toyota yaptığı indirim güncellemeleriyle gündeme geldi. Ülkemizde son zamanlarda yükselen araç fiyatlarıyla beraber neredeyse 500.000 TL’nin altında sıfır araba kalmadığı gözlemlenmekte. Fakat Toyota bu durumu bozmuş gibi gözüküyor.

Toyota Yaris modelinde yaptığı indirimle beraber 500.000 TL altında sıfır araç kalmadı istatistiğini bitirmiş gibi gözüküyor. Çünkü başarılı otomobil satıcısı Yaris modelinin fiyatını 459.000 TL’ye düşürdü. Böylelikle sıfır araç alımı bir nebze olsun daha kolay hale geldi. Vatandaşlar da adeta Toyota bayilerine akın etti.

2022’nin En Ucuz Arabalarından Biri Toyota Yaris!

2022 yılı sona ererken fiyat artışları hepimizi etkilemiş durumda. Özellikle araba fiyatları cepleri yakar hale geldi. Fakat yılın son çeyreğinde devletin ve firmaların birlikte hareket etmesiyle beraber bazı modellerde fiyatlar aşağı yönlü seyretti. Özellikle devletin yaptığı matrah düzenlemesiyle belirli bir motor hacminin altında yer alan araçlarda indirim yaşandı.

Bu araçlardan biri de Toyota Yaris olarak dikkat çekti. 2022 yılı biterken en uygun sıfır arabalar listesinde kendine yer buldu. Böylelikle yılın son bölümünde sıfır araç almak isteyen kişilerin uğrak noktası haline geldi. Kaliteli sürüş imkanını ucuza sunan Toyota büyük beğeni topladı.