Yabancı Öğrenciler İçin 2023 Yılı “Türkiye Bursları” Programının Başvuruları Başladı!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının, dünyanın dört bir tarafından uluslararası öğrencilere Türkiye' nin seçkin üniversitelerinde burslu olarak eğitim imkânı sunan "Türkiye Bursları" programının 2023 yılı başvuruları başladı.

Yabancı Öğrenciler İçin 2023 Yılı “Türkiye Bursları” Programının Başvuruları Başladı!

YTB' den yapılan açıklamalara göre, "Büyük Öğrenci Projesi" olarak adlandırılan 1992'de başlayıp, 2012' de YTB' nin koordinasyonuyla "Türkiye Bursları" markasıyla dünyaya açılan, Türkiye' nin resmi uluslararası öğrenci burs programı başvuruları 20 Şubat’ a kadar devam edecek.

Dünyanın En Kapsamlı Burs Programı!

Uluslararası öğrencilere diğer burs programlarına göre çok daha fazla imkânlar sunması ile adı duyulan Türkiye Bursları’ na her yıl rekor sayıda başvuru oluyor. Türkiye Bursları programı; üniversite bölüm yerleştirmesi, aylık burs, üniversite harcı, sağlık sigortası, yurt, barınma, ücretsiz mesleki ve akademi programlar ile gidiş - dönüş uçak bileti imkanlarıyla dünyanın en kapsamlı burs programı olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye Bursları ile ülkemizde öğrenim gören öğrenciler mezun olduktan sonra ülkelerinde önemli görevler üstleniyor. Gönüllü birer Türkiye elçisi olarak ülkeler arasındaki ilişkilere katkı sunan mezunlar öğrenciler küresel çaptaki meselelerin çözümüne ilişkin de önemli gayretler ortaya koyuyor. Ayrıca YTB, 2022 yılında Türkiye' de eğitim alan yabancı öğrencilerin akademik kapasitesini geliştirmeye yönelik projelerden yurt dışında yaşayan Türklerin problemlerine yönelik girişimlere kadar birçok konudaki faaliyeti de hayata geçirdi. Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı Programı kapsamında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahibi gençlerin Türkiye' ye olan bağlılığını güçlendirmek amaçlanırken Tarih Akademisi ile de İstanbul, Edirne, Bursa ve Ankara'da çeşitli seminerler düzenlendi. YTB, Türkiye'de eğitim alanların öğrencilerin, kendi ülkelerinde kurduğu mezun derneklerine de destek vermeye devam etti. Türkiye mezunları tarafından kurulmuş 30 ülkedeki 34 mezunlar derneği ile 2018 yılından beri 85 proje hayata geçirildi.

Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

Başvurular dünyanın tüm ülkelerinden; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen tüm uluslararası öğrencilere açık olacak.

Başvurular Nereye Ve Ne Zamana Kadar Yapılabilecek?

Burs programlarına başvurular, Türkiye Bursları internet adresinden "https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/ " 20 Şubat 2023’ e kadar devam edecek