Yeni hızlı tren hattı Konya'yı bir şehire daha bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni hızlı tren hattı Konya'yı bir şehire daha bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Çorum'dan Ankara'ya yapılacak hızlı tren hattıyla seyahat süresinin 1,5 saate düşeceğini belirterek, "Oradan İstanbul'a şimdilik 4 saat, ancak orada süper hızlı treni devreye aldığımızda Ankara ile İstanbul arasının 85 dakikaya ineceğini ve Çorum - İstanbul arasının 3 saate düşeceğini" ifade etti. Bu gelişmeler Konya'nın da içinde bulunduğu güzergahta büyük bir ulaşım avantajı sağlayacak.

Bakan Uraloğlu, Çorum'un ihtiyaçlarına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne de değindi. Uraloğlu, il teşkilatının performansının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, ilçe ve belde belediyeleri noktasında eksiklerin olduğunu söyledi ve Cumhur İttifakı olarak bu eksikleri kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Çorum'un en önemli yatırımlarından birinin Kırkdilim Tünelleri Projesi olduğunu ifade ederek, tünellerin 2024 yılında tamamlanmasıyla birlikte Çorum'un İstanbul'a en kısa sürede ulaşabileceğini dile getirdi.

Ayrıca, Uraloğlu, Çorum'un demir yolu talebini bildiklerini ve Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı Tren Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmaları başlattıklarını belirtti. Bu proje ile Çorum'dan Ankara'ya hızlı trenle 1,5 saatte ulaşım mümkün olacak. Uraloğlu, projenin ilk etabının ihalesinin 2024'ün ilk yarısında yapılacağını ve seyahat imkanlarının genişleyeceğini söyledi.