Zincir marketler için yolun sonu mu geliyor? AKP ve MHP harekete geçti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin zincir marketlerle ilgili açıklamalarından kısa bir süre sonra 5 marketin mühürlendiği...

Zincir marketler için yolun sonu mu geliyor? AKP ve MHP harekete geçti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin zincir marketlerle ilgili açıklamalarından kısa bir süre sonra 5 marketin mühürlendiği haberi gündeme geldi. Ağrı'da zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde müşterilerine fahiş fiyatlar sunan marketlere ceza yağdı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışı ile başlayan 'market zinciri' gerilimi devam ediyor. Bahçeli, zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklamada, "sürekli fiyat artıran marketlerin FETÖ bağlantılarının" araştırılmasını istemişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise zincir marketleri stokçulukla suçlayıp ‘3 harfliler’ diyerek hedef almıştı. Erdoğan da, zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılacağını bildirmiş, basını da hedef alarak “Medya yatıyor, kalkıyor belli adları ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek öteki marketlerle alakalı fiyatlar bu şekilde. Kabine’de arkadaşlarıma söyledim. Başta ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız” şeklinde konuştu.

AKP’Lİ BELEDİYEDEN 5 MARKETE MÜHÜR

Giderek artan gerilimin ardından AKP’li Ağrı Belediyesi’nden dikkat çeken bir adım geldi. Anadolu Ajansı’nda yer edinen habere bakılırsa, Ağrı Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan denetim sonucu 5 marketin mühürlendiği bildirildi. Belediyeden meydana getirilen yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın yönergesi doğrultusunda zabıta ekiplerince il merkezindeki market ve iş yerlerinin tertipli olarak denetlendiği açıklandı. Marketlerde gramaj, raf-kasa fiyatları uygunluğu, hijyen ve düzen, son kullanma tarihi kontrolü, fahiş fiyat ve stokculuj denetlendiği anlatılan açıklamada, “Ekiplerimizin bugün gerçekleştirmiş olduği denetimde şartları taşımayan 5 market mühürlenerek faaliyetlerine ara verilmiştir” denildi.

MHP’Lİ BELEDİYEDEN ŞUBE GİRİŞİNE

PANO Burdur’un Tefenni ilçesinde de MHP’li belediye, bir BİM şubesinin girişine Bahçeli’nin sözlerinin olduğu reklam panosunu koydu.