Porsche Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor! Porsche İçten Yanmalı Motorların Ömrünü Uzatacak Hamleyi Yaptı!

Porsche, içten yanmalı motorlu araçların geleceğini korumak için resmi olarak net bir şekilde sentetik yakıt üretmeye başladı.

Porsche Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor! Porsche İçten Yanmalı Motorların Ömrünü Uzatacak Hamleyi Yaptı!

Fosil yakıtların çağı kademeli olarak sona ererken, birçok üretici elektrikli otomobillere odaklanıyor. Porsche markası, Taycan modeliyle elektrikli araç pazarında önemli bir yer tutuyor. Ancak Alman otomobil üreticisi içten yanmalı motorlardan da vazgeçmeye henüz hazır görünmüyor.

Porsche İçten Yanmalı Motorların Ömrünü Uzatmak İçin Sentetik Yakıt Kullanacak

Porsche, içten yanmalı motorlu araçların geleceğini korumak için resmi olarak sentetik yakıt üretmeye başladı. Porsche yönetim kurulu üyeleri Barbara Frenkel ve Michael Steiner, projenin bu hafta başladığını duyurdu. Şili'de yakın zamanda inşa edilmiş bir şantiyede gerçekleşecek. Yöneticiler, kutlamanın bir parçası olarak Porsche 911'i sentetik yakıtla doldurdu. Markanın yeni sentetik yakıtları, Porsche fabrikasında rüzgar enerjisi, su ve karbondioksit kullanılarak risksiz bir şekilde üretiliyor. Bu yaklaşımda, içten yanmalı motorlardan kaynaklanan son derece düşük seviyelerde karbondioksit emisyonlarının muhafaza edilmesi amaçlanmaktadır.

Porsche Her Şekilde Geleceğe Yatırım Yapıyor

Porsche, gelecek için şimdiden iki yön seçti. İşletme ayrıca sentetik yakıtlar kullanıyor ve başlangıçta elektrikli araçlara odaklanacak. Karbondioksit emisyonlarını azaltmak için sentetik yakıt kullanacak olan Porsche, diğer işletmelerin de aynı yolu izlemesi gerektiğine inanıyor. Stuttgart firması için ilk eFuel üretim hedefleri yıllık 130.000 galondur. Bu pilot projenin bir parçası olarak üretilen yakıtlar, büyük ölçüde markanın deneyim merkezlerinde ve Porsche Mobil 1 Supercup gibi motor sporları organizasyonlarında kullanılacak.

Bu aşamanın ardından Porsche, üretimi birkaç yıl içinde yılda 55 milyon litreye çıkarmayı planlıyor. Porsche, 5 yıl sonra üretimin 550 milyon litreye çıkabileceğine de inanıyor. Şirket, birkaç nedenden dolayı üretim yeri olarak Şili'yi seçiyor. Bölgedeki rüzgar bolluğu nedeniyle Porsche, çoğunlukla yenilenebilir enerjiden hızlı bir şekilde yararlanabilecek. Ayrıca, tesisin Cabo Negro limanına ve Macellan Boğazı'na yakınlığı, yakıtın taşınmasını da kolaylaştırmaktadır. Elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığı bu dönemde içten yanmalı motorların da söyleyecek sözü var gibi görünüyor.