Kia EV9 2023’te Yollara İniyor! 12-15 Ocak Tarihinde Tanıtılacak!

Kia EV9, 12-15 Ocak tarihleri arasında Yeni Delhi'de gerçekleşecek olan Auto Expo fuarında tanıtılacak.

Kia EV9 2023’te Yollara İniyor! 12-15 Ocak Tarihinde Tanıtılacak!

Kia'nın devasa SUV modellerinden biri olan EV9, çok uzun bir süredir geliştiriliyor. EV6 ile E-GMP platformunu paylaşacak olan model görücüye çıkmak üzere ve dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Kia marka araçlar için yeni tanıtım içerikleri paylaşıldı.

Kia Hindistan Paylaşım Yaptı

Kia Hindistan tarafından yapılan bir gönderide, yeni EV9 modelinin 12 Ocak ile 15 Ocak arasında tanıtılacağı da belirtildi. Bu araba, Yeni Delhi'de yapılacak bir sonraki Auto Expo'da tanıtılacak. Araba ilk olarak Hindistan'da sergilenmiş olsa da bunun resmi bir küresel kampanya olup olmadığı belli değil. Aracın videosunda konsept otomobili biraz andıran detaylara yer verildiğini varsayalım. Kia modelinin modaya uygun ön far grubu ve arka lambaları, otomobilin ilgi çekici olacağını anlamamızı sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak Kia modelinin 5 metreye yakın uzunlukta olacağını da tahmin ediyoruz.

kia-ev93963.jpg

Kia EV9 aracının dingil mesafesi, içten yanmalı kardeşi Palisade'den 20 cm daha uzun olacak. Kia modelinin arkasında oldukça geniş bir alan var. Aracın devasa boyutları nedeniyle diğer E-GMP araçlar gibi 77,4 kWh'lik bir batarya yerine 100 kWh'lik bir bataryaya sahip olacağını varsayalım. Kia modelinin menzili 500 km'den az, bu konuda net olalım. Yeni Kia EV9 otomobili, EV6 modeli ve diğer Hyundai ürünleri ile aynı E-GMP platformu üzerine inşa edilecek. Kia, bu konuda henüz herhangi bir teknik bilgi açıklamadı. Ancak aracın gelecekteki yinelemesine baktığımızda konsept modelde bazı teknik bileşenlerin yer alacağını varsayabiliriz.

Öyle ki Güney Koreli otomobil devi KIA'nın Namyang Ar-Ge merkezi, şimdi de Kia EV9 aracı üzerinde çalışıyor. Kia EV9'un resmi olarak ne zaman tanıtılacağı hala bir muamma. Ancak Kia EV9 modelinin 2023'ün ikinci çeyreğinde görücüye çıkacağını da vurgulayalım. Kia modelinin tahminimize göre en az 50.000$'a mal olması bekleniyor. Elektrikli EV9 modelinin Kia modeli gibi diğer modellere kıyasla lüks otomobil kategorisine gireceğini tahmin ediyoruz. Yeni Kia EV9 aracı üzerinde her gün daha fazla çalışma yapılıyor.