TCDD 196 Kamu Personeli Alımı Sonucu Atama Belirlendi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları bünyesindeki personel ihtiyacını gidermek için 2022/2 merkezi atamaya bağlı olarak yeni dönemde personel alımı yapıldı. TCDD tarafından 196 kamu personel alım ilanı sonucunda gerekli şartları taşıyan adaylar belirlendi.

TCDD 196 Kamu Personeli Alımı Sonucu Atama Belirlendi

TCDD üzerinden çeşitli personel eksikliği gidermek için KPSS 2022/2 tercih kılavuzu sonucunda yayımlanan duyuruya göre 196 Kamu Personeli alım ilanı yayınlandı. Alınacak personel alımı sonucu KPSS tercihlerinin 21 - 28 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

Sonuçların açıklanması 3 Ocak 2023 tarihinde açıklandı. TCDD’ye atanan adaylar TCDD den bir duyuru geldi. Adaylar tarafından istenen belgelerin teslimini yaptıktan sonra işe başlayabilecek.

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapıldı?

TCDD tarafından yapılan alımlar sonucunda çeşitli pozisyonlar için personel alımı yapıldı. TCDD tarafından personel ihtiyacını gidermek adına Memur, Kondoktör, Programcı, Mühendis, Psikolog, Teknisyen, Tekniker kadrolarında atama gerçekleştirildi.

TCDD Kurumuna Yapılan Alımlarda Hangi Belgeler İstenecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na yapılan alımlar sonucunda istenen belgeler kurum tarafından açıklandı.

  • 2 Adet Tasdikli Diploma (e-devlet sistemi üzerinden yapılan alımlarda mezuniyet belgesi veya diplomanın aslının ibraz edilmesi sonucunda diploma fotokopisinin TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkilisinin bu belgeyi onaylaması gerekir.)
  • E- Devlet sistemi üzerinden askerlik durumu hakkında 2 adet terhis belgesinin alınması gerekir.
  • Adres Beyanı belgesinin alınması gerekir (İlgili kurumlardan veya e-devlet sisteminden alınabilir.)
  • 2 Adet Tasdikli Diploma Örneği ( E- Devlet sistemi üzerinden ve mezun oldukları okullardan alınabilir.
  • 2 Adet YDS Sonuç Belgesi (A-B-C hangi düzeyden alınmışsa YDS sonuç belgesi olanların sözleşme ücretleri etkileneceğinden dolayı mutlaka belge getirmeleri gerekmektedir.)
  • Son 6 içinde çekilmiş olan 6 adet biometrik fotoğraf

Personel Alımında Nakil Var mı?

TCDD tarafından yapılacak alımlar sonrasında adayların bir diğer merak ettiği sorular arasında TCDD bünyesinde çalışacak personeller için nakil var mı sorusudur.

Yapılan alımlar sonrasında kamu kurumunda çalışmaya hak kazanan adaylar 5 yıl çalıştıktan sonra 5 yıllık süre içinde istedikleri yerlere tayinlerini yaptırabileceklerdir.